Kultúra

Megnyílik a Pinceszínház

Megnyílik a Pinceszínház

2009. december 14., hétfő
Megnyílik a Pinceszínház

A Szegedi Pinceszínház újra kitárja kapuit a nagyközönség előtt, ebből az alkalomból egy programsorozattal kedveskednek a nézőknek és támogatóiknak; a nyitógálát pedig december 17-én tartják.

Az új helyszínt a Dugonics tér 2. számú épület udvaráról nyíló, az Olasz Kulturális Intézetnek és a Román Kulturális Intézet szegedi fiókintézményének is helyet adó épület 250 négyzetméter alapterületű pincéjében alakították ki. Az új hely több szempontból más lesz, mint az előző. "Alkalmunk lesz a színházi előadások mellett workshopok, filmvetítések, kiállítások szervezésére is. Igazi kulturális központot hoztunk létre, ahol továbbra is felkaroljuk a feltörekvő együtteseket, akik nálunk szeretnének új otthonra lelni" - írják a nyitógála ismertetőjében a színház vezetői,

Kancsár Orsolya

és

Kancsár József

. A 2009-2010-es évadot egy „zenés elgondolással” nyitják, mely több jelenet egybefűzése az ember boldogságáról kialakított gondolatairól. Majd

John Flowes

Lepkegyűjtők című nagysikerű regényének adaptációjával folytatják februárban, Eltűnt Pillangók címmel, majd áprilisban a Budapesti Kamaraszínházban mutatják be az Egy őrült nő naplója című következő előadást, amit természetesen Szegeden továbbjátsszanak.

Program

december 14.

, hétfő; 16 óra: Zongorás átvonulás. Utcai versenyzongora. Körülvesszük, zenélünk, táncolunk, ugrálunk a Petőfi sugárúttól a Szegedi Pinceszínházig!

december 15.,

kedd 19 óra: Karácsonyi dallamok A Pinceszínház előadásában egy 40perces kis zenés karácsonyi műsor a Dugonics téri Dugonics szobor előtt! Forralt bor társaságában!

december: 16.

, szerda: Gerillabuszozás: Szeged több tömegközlekedési eszközén leszünk jelen. Van, ahol egy monológot ad elő beépített utasunk, van, ahol több beépített emberünk egy a capella előadást mutat be. Az a capella ötlet fontos jellemzője, hogy egymástól elkülönülve ülnek embereink a közlekedési eszközökön, így szépen lépcsőzetesen építhető fel a szám.

December 17.,

csütörtök 20 óra: Idézetek a boldogságról/zenés elgondolás Mit jelent a Boldogság? Mindenkinek mást, vagy van rá egy külön recept? Erre keressük a választ előadásunkban. Hogy miért jutott pont ez eszünkbe? Mert a két év építkezés, az érzés, hogy elveszíthetjük azt, amiért annyit küzdöttünk, ami az életünket jelenti, a sok harc, kálvária elgondolkodtatott bennünket, hogy egy ember életében mit is jelent a Boldogság? „A boldogság egy madár, melyet el szeretnénk kapni, de ez ugyanaz a madár, melyet röptében szeretünk a legjobban nézni…” Szeretettel vár mindenkit az új Szegedi Pinceszínház!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.