Megnyílik a Pinceszínház

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Pinceszínház újra kitárja kapuit a nagyközönség előtt, ebből az alkalomból egy programsorozattal kedveskednek a nézőknek és támogatóiknak; a nyitógálát pedig december 17-én tartják.

Az új helyszínt a Dugonics tér 2. számú épület udvaráról nyíló, az Olasz Kulturális Intézetnek és a Román Kulturális Intézet szegedi fiókintézményének is helyet adó épület 250 négyzetméter alapterületű pincéjében alakították ki.
Az új hely több szempontból más lesz, mint az előző. “Alkalmunk lesz a színházi előadások mellett workshopok, filmvetítések, kiállítások szervezésére is. Igazi kulturális központot hoztunk létre, ahol továbbra is felkaroljuk a feltörekvő együtteseket, akik nálunk szeretnének új otthonra lelni” – írják a nyitógála ismertetőjében a színház vezetői, Kancsár Orsolya és Kancsár József.
A 2009-2010-es évadot egy „zenés elgondolással” nyitják, mely több jelenet egybefűzése az ember boldogságáról kialakított gondolatairól.

Majd John Flowes Lepkegyűjtők című nagysikerű regényének adaptációjával folytatják februárban, Eltűnt Pillangók címmel, majd áprilisban a Budapesti Kamaraszínházban mutatják be az Egy őrült nő naplója című következő előadást, amit természetesen Szegeden továbbjátsszanak.

Program

december 14., hétfő; 16 óra:  Zongorás átvonulás.
Utcai versenyzongora. Körülvesszük, zenélünk, táncolunk, ugrálunk a Petőfi sugárúttól a Szegedi Pinceszínházig!

december 15., kedd 19 óra: Karácsonyi dallamok
A Pinceszínház előadásában egy 40perces kis zenés karácsonyi műsor a Dugonics téri Dugonics szobor előtt! Forralt bor társaságában!

december: 16., szerda: Gerillabuszozás:
Szeged több tömegközlekedési eszközén leszünk jelen. Van, ahol egy monológot ad elő beépített utasunk, van, ahol több beépített emberünk egy a capella előadást mutat be. Az a capella ötlet fontos jellemzője, hogy egymástól elkülönülve ülnek embereink a közlekedési eszközökön, így szépen lépcsőzetesen építhető fel a szám.

December 17., csütörtök 20 óra: Idézetek a boldogságról/zenés elgondolás
Mit jelent a Boldogság? Mindenkinek mást, vagy van rá egy külön recept? Erre keressük a választ előadásunkban. Hogy miért jutott pont ez eszünkbe? Mert a két év építkezés, az érzés, hogy elveszíthetjük azt, amiért annyit küzdöttünk, ami az életünket jelenti, a sok harc, kálvária elgondolkodtatott bennünket, hogy egy ember életében mit is jelent a Boldogság?
„A boldogság egy madár, melyet el szeretnénk kapni, de ez ugyanaz a madár, melyet röptében szeretünk a legjobban nézni…”

Szeretettel vár mindenkit az új Szegedi Pinceszínház!

Default thumbnail
Előző sztori

Orgonaavatás a Honvéd téren

Default thumbnail
Következő sztori

Orbán: csak a Fidesz és a KDNP akar változást

Legutóbbi hasonló cikkek