LMP: Vegyél részt a demokráciában!

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found
„A jövő évi parlamenti választásokkor nagyon sok múlik Szegeden” – jelentette ki Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) szóvivője a Millenniumi Kávézóban szombaton délután. Az LMP országos választmányának tagja szimpatizánsokkal, tagokkal és érdeklődőkkel beszélgetett a 2010-es választások tétjéről, valamint az LMP céljairól.

Az európai parlamenti választások eredményeiből kiderült, hogy bár Szegeden nem folytatott komoly kampányt az LMP, mégis jól szerepelt. Emiatt mondta Schiffer András választmányi tag, hogy nagyon sok múlik Szegeden, az itteni szavazókon jövő áprilisban.
Az LMP célja ugyanis, hogy 2010-ben az ország mind a 176 egyéni választókerületében jelöltet állítson. Ehhez 176-szor 750 ajánlószelvényre lesz szükségük a választás előtt – olvasható honlapjukon.
Schiffer András a SZEGEDma.hu-nak elmondta, hogy meghirdették a „Vegyél részt a demokráciában!” kampányt, mind a 176 egyéni választókerületben ajánlószelvény előregisztrációt hirdettek. „Szerte az országban fórumokat tartunk, melyen ismertetjük, hogy mely célokhoz kérjük az állampolgárok együttműködését áprilisban, másrészt a szimpatizánsok aktívan bekapcsolódhatnak az LMP munkájába” – mondta el. Schiffer hangsúlyozta, hogy ők nyílt lapokkal játszanak, nem trükkökkel szeretnék a választópolgárok adatait megtudni, mint más pártok.
„Az LMP reménysugár, a szimpatizánsok lelkesek, mert látják, valóban lehet más a politika, lehetséges az, hogy a politika nem különböző helyi és országos elitek játéka, hanem valóban arra van, amire annak idején a görögök kitalálták, nevezetesen a közügyek intézésének legalapvetőbb fóruma” – mondta.
A szóvivő hangsúlyozta, hogy amennyiben az LMP bekerül a parlamentbe, akkor van esély arra, hogy a kétharmados törvényekhez kell olyan demokratikus politikai erő, mely nem vett részt az elmúlt 20 év mutyijaiban. „Az LMP-nek átfogó antikorrupciós programja van, melyet 12 pontban foglaltunk össze” – tette hozzá. Schiffer úgy látja, hogy a korrupció jóval túlmutat azon, hogy pusztán erkölcstelen, vagy épp „büdös dolog.” „A korrupció a legnagyobb akadálya az állampolgári részvételnek. Amikor azt látjuk, hogy a helyi és országos testületekben a döntések nem politikai elvek mentén születnek, hanem, hogy ki milyen gazdasági érdekcsoportnak az embere, ott a demokrácia könnyen díszletté tud válni” – hangsúlyozta.
Hogy miért hoztak létre pártot egy olyan országban, ahol a politika szitokszó? Schiffer András szerint nem független tőlünk az, hogy hova és mennyire romlik tovább a közélet. Mint elmondta „ha az LMP parlamenti párt lesz, akkor van remény arra, hogy Magyarországon a politika nem pusztán multimilliárdos oligarchák játékszere lesz, és nem igaz az, hogy a közügyekbe beleszólási joga csak annak van, aki legalább lignitbányával rendelkezik.” Ha bejutnak, akkor ezen is kívánnak változtatni.

Default thumbnail
Előző sztori

Kosárlabda: fut a Szeviép-Szeged szekere

Default thumbnail
Következő sztori

Többsincs-meseírók a Somogyiban

Legutóbbi hasonló cikkek