Lázongás az MSZP kongresszusán?

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az MSZP mai kongresszusa zárt ajtók mögött dönt az országos választási listáról, valamint a párt miniszterelnök-jelöltjéről, Mesterházy Attiláról – olvasható a HírTv honlapján.

Az ülésről kiszivárgott információk szerint azonban a listával nemcsak Szili Katalin, hanem az MSZP női tagozata is elégedetlen. Álláspontjuk szerint a névsorban nem érvényesült a női kvóta. A HírTv úgy tudja, hogy Gurmai Zita európai parlamenti képviselő, az országos nőtagozat elnöke azt fontolgatja: felszólítja a listán a 70. hely alatt szereplő nőket, hogy lépjenek vissza a jelöltségtől.

A húszas élmezőnybe négy szocialista politikus nő: Lendvai Ildikó pártelnök, Lamperth Mónika elnök-helyettes, Vadai Ágnes elnökségi tag és Szűcs Erika, a választmány elnökhelyettese került be.

Továbbá a Hír Televízió úgy értesült, hogy a küldöttek közül többen továbbra is alkalmasnak tarják miniszterelnök-jelöltnek Bokros Lajost. Hivatalosan azonban ők is Mesterházy Attilát támogatják, és egyúttal vetélytársnak tekintik a Horn-kormány volt pénzügyminiszterét, aki várhatóan az MDF színeiben indul a kormányfői székért.

További részleteket itt olvashat a témáról.

Default thumbnail
Előző sztori

Ferencesek: az evangélium szerint élni

Következő sztori

Magyar-szlovák egyházi felsőoktatási együttműködést kötöttek Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek