Közélet

Korlátozták az utcai zenélést Szegeden + Panoráma

Korlátozták az utcai zenélést Szegeden + Panoráma

2009. december 14., hétfő
Korlátozták az utcai zenélést Szegeden + Panoráma

A jövőben hangosítás nélkül és csak bizonyos tereken muzsikálhatnak az utcazenészek Szeged belvárosában a csongrádi megyeszékhely közgyűlése által elfogadott rendeletmódosítás értelmében.

A előterjesztés szerint a közterület-használat rendjéről szóló rendeletet lakossági bejelentések miatt módosították. A város sétálóutcáján lakók és dolgozók arról panaszkodtak, hogy a zenészek és énekesek zavarják a nyugalmukat. A rendeletmódosítás az utcai zenélést, énekelést délelőtt 10 és este 9 óra között mindenféle hangosítás nélkül teszi lehetővé. A belvárosban csak bizonyos tereken és két parkban lehet majd zenélni, a város más részein azonban nem korlátozzák e tevékenységet. Fő szabályként az utcai zenéléshez, énekeléshez nem kell engedélyt kérni, kivéve, ha az elfoglalt közterület meghaladja a 3 négyzetmétert. A szabályok megszegőivel szemben szabálysértési bírságot állapíthatnak meg.


Kárász utca - utcai zenész

in

Szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.