Szórakozás

Karácsonyi népzenei koncert a Bálaszínházban

Karácsonyi népzenei koncert a Bálaszínházban

2009. december 17., csütörtök
Karácsonyi népzenei koncert a Bálaszínházban

A Rendezvényház Nonprofit Kft. szeretettel meghív minden érdeklődőt ajándékkoncertjére: Bognár Szilvia és Róka Szabolcs karácsonyi népzenei koncertjére december 20-án 16 órától a Dóm téri Bálaszínházba.

Karácsonyi népzenei koncertet

ad a két népszerű előadó.

Bognár Szilvia

, a Vasi Népdalstúdió és a Boglya népzenei együttes énekeseként indult. Már 18 évesen a Népművészet Ifjú Mestere. Csakhamar a fiatalság körében igen népszerű Anima Sound System élén is feltűnt, mellyel elsők között kísérletezett a magyar népdal és az elektronikus zene fúziójával. Az ELTE néprajzos hallgatójaként a magyar énekes néphagyomány átalakulását kutatta, közben a balkáni és kárpát-medencei nemzetiségek többszólamú dalait éneklő Vándor Vokál együttessel járta Európát. Nagyobb ismert­séget a világzenei porondon méltán híres Makám zenekarral való közös munka hozott számára. Emellett meghívást kapott a Nyugat-Európában közkedvelt flamand Kadril együttes De Andere Kust című le­mezére, melyet megannyi sikeres koncert követett. Jelenleg számtalan album és együttes szólistájaként találkozhatunk vele, légyen az népzene, énekelt vers, régi zene, vagy világzene. Így az Állami Népi Együttes meghívott előadójaként,

Vizeli Balázs

prímás oldalán,

Kónya István

lantművésszel közös produkciókban, a nagy múltú Sebő együttes vendégeként, az Etnofon Zenei Társulás énekeseként és a Szájról szájra produkció szólistájaként csakúgy, mint saját - 2006-ban alapított - világzenei formációja élén.

Sebestyén Márta

is kitüntetette figyelmével: nem egyszer közös éneklésre invitálta, majd 2006-ban "zenei anyjaként" vállalt közreműködést Szilvia első szólólemezén. 2004-ben elnyerte az Artisjus előadói díját, valamint a Magyar Rádió eMeRTon díját "Az év folké­nekese" kategóriában, míg a Kodály Zoltán-emlékdíjat 2007-ben vehette át.

Róka Szabolcs

a budapesti táncházi és folk élet emblematikus figurája. Amióta az eszét tudja, csak a népzenén alapuló énekmondást játssza lanton és kobozon. Több hazai formációban dolgozik, produkcióinak erejét lejzi, hogy szólóban és duóban is teljes értékű műsorokat mutat, mutatnak be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.