Kultúra

Csángók: gyűjtés indul a Magyar Házra

Csángók: gyűjtés indul a Magyar Házra

2009. december 21., hétfő
Csángók: gyűjtés indul a Magyar Házra

Az Erdély.ma honlapján felhívást tett közzé a csángók lakta Magyarfaluba tervezett Magyar Ház építésének megsegítésére, mely a magyar nyelv megőrzését szolgálná. A portál felhívását alább közöljük.

Az Erdély.ma szerkesztősége úgy ítéli meg, hogy a moldvai csángók magyarságának megőrzése, illetve visszaélesztése mindannyiunk feladata. Ezért örömmel olvastuk a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége honlapján, hogy Moldva legkeletibb, csángók által lakott településén, Magyarfaluban szeretnének építeni egy a magyar nyelv megőrzését szolgáló Magyar Házat. Ezért úgy döntöttünk, hogy a Szövetség kezdeményezését mi is aktívan támogatjuk, és egy névvel is vállalható gyűjtést indítunk el, amelyet 2010. január 31-én zárunk le.

Adakozzunk mi téglára a magyarfalusi Gyerekek Házához! Lássuk, van-e annyi áldozatkészség az Erdély.ma olvasóiban, ami elég ahhoz, hogy „pirosban” felépülhessen a tanoda?

A felajánlott pénzösszeget a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége számláira kell eljuttatni, részletek ITT.

A nemzetközi banki átutalások aránytalanul nagy költsége miatt a Magyarországról származó összegek számára egy ottani számlaszám is rendelkezésre áll:

A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány 2013 Pomáz, Rákóczi F. út 77. számlaszám: 11600006-00000000-38734966 (HUF)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.