Egyetemisták karácsonya

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az emberek nagy része várakozással tekint az ünnepek felé. Mégis akad, akinek a karácsony szóhoz a stressz, tanulás, vizsgaizgalom társul; ők lennének a felsőoktatásban tanulók.

A vizsgaidőszak sosem jön jókor, de az ünnep tájékán végképp nem. Mindannyian tudjuk, hogy december közepétől a szeretet ünnepéig lehetetlen lenne minden vizsgát letudni. Így marad az a megoldás, hogy próbáljuk a legoptimálisabban variálni vizsganaptárunkat.
Van, aki a nehezebb vizsgákat szereti elsőre megpróbálni, hogyha az mégsem sikerülne terv szerint, még mindig legyen néhány lehetősége. A másik végletet azok képviselik, akik önbizalom-növelőnek, kedvcsinálónak tekintik a könnyebb vizsgákat, hogy a sikereken felbuzdulva erőt gyűjtsenek a további nehezebb tárgyakhoz. A harmadik típust azok képviselik, akik egy nehezebb vizsga levezetéseképp egy könnyebb megmérettetést választanak, és így váltogatják azokat nehézség szerint.
Ami mindenkinek ajánlatos: szorgalmi időszakban látogatni az előadásokat. Ha erre még sincs lehetőségünk, időben szerezzük be az anyagokat, hogy az már ne a tanulástól vegyen el időt.
Nem vagyunk egyformák, így tanulási szokásaink is eltérőek. Sokan arra esküsznek, hogy évközben is rendszeresen tanulnak óráról-órára, így ők egy szervesebb, egymásra épülő tudásanyagot tudhatnak magukénak. Mások vizsga előtt néhány nappal rekordidő alatt igyekeznek hatalmas tudásanyagot elsajátítani, amit a teremből kilépve már nem biztos, hogy fel tudnak idézni.
Szerencsére sok vizsgáztató meg sem hirdet a két ünnep közé számonkérést, így a legjobb, amit tehetünk, ha a jegyzeteket erre az időre elrejtjük a szemünk elől. Így kivehetjük részünket a karácsonyi készülődésből, és rengeteg energiát meríthetünk a közös családi ünneplésből a tanuláshoz, amit semmi más nem tud pótolni.

Default thumbnail
Előző sztori

A lemezjátszóknál: DJ Alex

Default thumbnail
Következő sztori

H1N1-es statisztika a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban

Legutóbbi hasonló cikkek

Készüljön az őszi napokra!

A meteorológiai nyár augusztus 31-én ért végett. A sárguló levelek visszavonhatatlanul az ősz eljövetelét jelzik. Képgalériánkban…