Közélet

Egy jogerős birtokvédelem az elbontott pavilonoknak

Egy jogerős birtokvédelem az elbontott pavilonoknak

2009. december 17., csütörtök
Egy jogerős birtokvédelem az elbontott pavilonoknak
Újabb dokumentumokat juttattak el szerkesztőségünkbe azok a Mars téri kereskedők, akiknek pavilonjait advent első vasárnapján bontották el a városvezetés megbízásából. Az egyik iraton a jogerős birtokvédelmi határozat olvasható, a másikon pedig az annak megsértése miatt kiszabott büntetés a piacot üzemeltető kft.-vel szemben. A kereskedők elmondása szerint a közhangulatot befolyásoló populista városi kommunikáció minden esetben elhallgatta a lényeget a Mars tér-ügyben, így próbálták igazolni a jogsértő magatartását. Németh János, a kereskedők szóvivője elmondta, hogy a „beizzított” PR-csatornákat folyamatosan arra használták, hogy a közvélemény előtt befeketítsék a jogaikért küzdő kereskedőket, ezért minden lényeges bírósági ítéletet, határozatot közzétesznek portálunkon, így dokumentálva a valós tényeket, és – ahogy Németh fogalmazott – bebizonyítva azt, hogy Botka László törvénysértő, antidemokratikus módszerekkel, erőből intézi ügyeit. Nemrégiben a megyei bíróság azon ítéletét küldték el a SZEGEDma.hu-nak a kereskedők, melyben eljárási hibák és a tényállás pontatlan, hiányos feltárása miatt a kereskedők helyes hivatkozásai alapján érvénytelenítette a városi bíróság azon ítéletét mely a birtokbaadás és a -bontás elrendelésében igazolta az önkormányzatot. Sőt, e dokumentum 9. oldalán olvasható, hogy négy kereskedő ügyében megállapította a bérleti szerződés fennállását.

Újabb két dokumentum

Most újabb két iratot kapott szerkesztőségünk. Az első galériában a kereskedők birtokvédelmi kérelmének adott helyt Csongrád város jegyzői hivatala, míg a második galériában látható végzésben ezt a birtokvédelmet érvényesíti a Dél-Alföldi Regionális Államigazgatási Hivatal a Szeged Vásár és Piac Kft.-vel szemben. Felkerestük telefonon a piacot üzemeltető cég vezetőjét, Pusztai Lajost, hogy megkérdezzük, mikor vehetik vissza pavilonjaikat a kereskedők, elkészültek-e már a szétromboltak helyett az újak, és tervezik-e, hogy egy új helyen lehetőséget biztosítanak a pavilontulajdonosoknak árulni? Pusztai Lajos kérdéseinkre úgy felelt, hogy már levélben értesítették a kereskedőket arról, hogy bármikor jöhetnek átvenni magántulajdonaikat. A kft. pedig nem engedi vissza őket árulni, hiszen megszűnt minden közös szerződésük. (vágóhorog)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.