Csütörtök: Boldogság a Pinceszínházban

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Pinceszínház újra kitárja kapuit a nagyközönség előtt, a nyitógálát csütörtökön tartják Idézetek a boldogságról – zenés elgondolás címmel. Kóstolóval folytatódnak a Lengyel Napok a Somogyiban, ahol könyvbemutató is lesz, karácsonyi könnyűzenei koncert lesz a Reök-ben, nyílt nap és versplakát készítés a TIK-ben. A szuperlézerrel ismerkedhetnek a Közéleti Kávéházban, a Nemzetiségek Házában szerb táncházba várják a népzene és néptánc iránt érdeklődőket.

Színház és bábszínház

A Kisszínházban csütörtökön 19 órakor Homo Hungaricus – a Szegedi Kortárs Balett előadása (Juhász Gyula 2. bérlet).

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében csütörtökön délelőtt 10 órakor Rest mese (Kerekerdő bérlet), délután Csipkerózsika (Égig érő fa bérlet).

A Somogyi-könyvtár rendezvényei

A Lengyel napok a Somogyiban rendezvénysorozat keretében Halételeken keresztül a magyar szívekig címmel lengyel ételekből kapnak kóstolót az érdeklődők a könyvtár büféjében csütörtökön 16.30-kor.

A Somogyi földszinti klubhelyiségében csütörtökön 16. 30-kor “Lélekbe mártott ecsettel…”Maderspach Katalin festményeiből – Szafián Zsuzsanna bevezetőjével – készült könyv bemutatása. A 10 esztendő alkotásaiból válogatott albumot bemutatja, és az alkotóval beszélget: Tandi Lajos újságíró. Közreműködik a Szeghy Endre Pedagógus Női Kar, karnagy: Dohány Gabriella.

A Gyermekkönyvtárban csütörtökön 15 órakor Karácsonyi készülődés – meghívók, ajándékok, díszek készítése.

A Móra utcai fiókkönyvtárban csütörtökön 16.30-kor Knensel Leila előadásában: Utazás Önvalóba.

A Szőregi fiókkönyvtárban csütörtökön 18 órakor Ünnepi receptek – beszélgetés az Életreform klubban.

A Tarjáni fiókkönyvtárban csütörtökön 16 órakor Karácsonyváró – óév-búcsúztató ünnepi ötletek – beszélgetés a Könyvbarát Klubban.

Karácsonyi könnyűzenei koncert a Reök-ben

Karácsonyi könnyűzenei koncert lesz a Reök-ben csütörtökön 19 órakor Dallamok a karácsonyfa alatt címmel. Közreműködnek: Tandi Flóra, Tary Eszter, Csendes Veronika, Szivák Klára, Krizsán Viktória, Garai Nikolett, Hegedűs Anna, Csernai Csilla. A részvétel ingyenes!

Boldogság a Pinceszínházban

A Szegedi Pinceszínház újra kitárja kapuit a nagyközönség előtt, a nyitógálát csütörtökön 20 órakor tartják Idézetek a boldogságról – zenés elgondolás címmel. Mit jelent a Boldogság? Mindenkinek mást, vagy van rá egy külön recept? Erre keresik a választ előadásukban.

Dóm Téri Advent

Csütörtökön a Dóm téren 10-19 óráig Kézműves vásár. 15 órakor Katica Csoport: Betlehemes játék – a Nádor Utcai Óvoda ünnepi műsora. 16 órakor Micimackó Csoport – a Gábor Áron utcai Óvoda gyermekcsoportjának karácsonyi műsora. 17 órakor Gulyás László vándormuzsikus – hangulatos hangszerbemutató és zenei utazás. 18 órakor Szeged Linedance Klub. 19 órakor ArtStab Impro Színház a Bálaházban – szituációk, helyzetek, nevetések, a már megszokott, interaktív módon! Vezényel: Varga Norbert.

A Millenniumi Kávéház ajánlja

A Millenniumi Kávéházban csütörtök délután 4 órakor Rapid Sakkverseny (2 x 15 perc). Nevezni a helyszínen lehet 15.45-ig! Ugyanitt csütörtök este 6 órakor Üzenetek egy elsüllyedt világból – Gazsó Márk megjelent könyvét Dékány András, egyetemi docens mutatja be.

Közéleti Kávéház

Csütörtökön 15 órakor az MTA SZAB Székházban (I. em. 110. terem, Somogyi u. 7.) Szuperlézer. Vendég: Osvay Károly egyetemi docens SZTE TTIK (Fizikus Tanszékcsoport Optikai és Kvantumelektronikai Tanszék). Házigazda: Kozma József matematikus, országgyűlési képviselő.

Az IH Café-ban csütörtökön 19 órakor Folyóparti esték – zenés beszélgetés, tánc a Riverside együttessel és vendégeikkel.

Rendezvények a TIK-ben

Az SZTE TIK Kongresszusi Központban csütörtökön 9 órától a SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Nyílt Napja és a Kar Informatikai Tanszékcsoportjának tájékoztató előadása. Tájékoztatást adnak a továbbtanulási lehetőségekről, a karon folyó oktatásról. A központi előadás a Kongresszusi teremben lesz 11 órai kezdéssel, míg 13 órától kb. 17 óráig az Informatikai Tanszékcsoport külön tájékoztatójára a Nagyelőadóban kerül sor. Bővebb információ a www.sci.u-szeged.hu oldalon. Ugyanitt a Kiállítási térben csütörtökön 15 órától Versplakát készítés – a központ látogatói egy hatalmas papírra felírhatják a kedvenc versüket, idézetüket, nevüket, akinek kedve van, rajzolhat is. Akik hozzájárulnak az össznépi műalkotás létrejöttéhez, ajándékban részesülnek.

Csütörtöki moziműsorok

A Grand Caféban csütörtökön:

19 órakor: Észak – feliratos norvég film, rendező: Rune Denstad Langlo.

21 órakor: Paranormal Activity – feliratos amerikai film, rendező: Oren Peli.

A Belvárosi Mozi csütörtöki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

17 és 20 órakor: Avatar 3D – színes, szinkronizált amerikai fantasy, rendező: James Cameron.

Balázs Béla terem:

14 órakor: Csiribiri – színes magyar koncertfilm, rendező: Rózsa János

18.15-kor: Poligamy – színes, magyar romantikus vígjáték. Szereplők: Csányi Sándor, Tompos Kátya, Mészáros Béla. Rendező: Orosz Dénes.

20.30-kor: Páros mellékhatás – színes, szinkronizált amerikai vígjáték, rendező: Peter Billingsley.

Csőke József terem:

15.45-kor és 20.15-kor: Becstelen Brigantyk – színes, feliratos amerikai akciófilm, rendező: Quentin Tarantino.

18.30-kor: Szerelem második látásra – színes, feliratos amerikai dráma. Szereplők: Dustin Hoffman, Emma Thompson, Eileen Atkins. Rendező: Joel Hopkins.

Csütörtök esti bulik

Az IH Rendezvényközpontban csütörtökön 18.30-kor X-mas special: Sheket, Honeybeast, Why közös koncert. Jegyár: 800 Ft.

A Nemzetiségek Házában csütörtökön 18 órakor Szerb táncház.

A SZOTE Klubban csütörtökön 22 órakor Észhelyzet Patkós doktorral.

A JUGYU Klubban csütörtökön 19 órakor a JATE Első Beton Kispályás Labdarúgó Bajnokság évzáró bulija.

Az Afrika Cafe-ban csütörtökön este Buli az Atissal.

Előző sztori

Látogatói rekordra számítanak a Dóm téren

Következő sztori

Szegedi labdarúgópalánták: Tápai Dominik