Közélet

Csúszik az M43-as autópálya első szakaszának átadása

Csúszik az M43-as autópálya első szakaszának átadása

2009. december 1., kedd
Csúszik az M43-as autópálya első szakaszának átadása

Módosul az M43-as autópálya első, a régi 5-ös utat a 47-es úttal összekötő szakaszának átadási határideje, a kivitelezőnek az eredetileg tervezett 2009. november 30-i határidő helyett 2010. március 31-re kell elkészülnie a 6,7 kilométeres autópálya szakasszal - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t (NIF) az MTI-vel kedden.

A kivitelező M43 SZEGED - MAKÓ Konzorciumot vezető Swietelsky Baugesellaschaft m.b.H. 2009. szeptember 14-én tájékoztatta a NIF Zrt.-t, hogy nem tudja tartani az eredeti határidőt. A cég azzal indokolta a csúszást, hogy az autópálya töltése alatt halad egy 1000 milliméteres vízvezeték, amely megóvásához - egy korábban nem tervezett - résfalat kell építeni. A NIF Zrt. - közleménye szerint - kizárólag a résfal megépítéséhez és megtervezéséhez szükséges időt tudja elfogadni a határidő módosítása során. Amennyiben a kivitelező ezt a határidőt nem tudja vállalni, akkor a NIF Zrt. a kivitelezési szerződést haladéktalanul felbontja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.