Botka László fideszes kihívója: Bohács Zsolt

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Ahogy fogalmaz, a politikai életben „nem égette meg magát”, részben ezt tartja előnyének, és Bohács Zsolt szerint ez is hozzájárult ahhoz, hogy ő indul Szegeden a 3. választókerületben Botka László ellen. A kenuvilágbajnok komoly ellenfélnek tartja a szocialista polgármestert, és szerinte a helyi jobboldal egységére feltétlenül szükség van a választási győzelemhez.

Sportolói sikerei tették ismertté, egy évtizede pedig ügyvédként dolgozik. Miért lép most a politikai színtérre?

– Többen megkerestek, akik úgy érezték, hogy személyem a Fidesz-KDNP színeiben sikeresen tudná képviselni Botka Lászlóval szemben azt a politikát, azokat az elképzeléseket, melyeket a következő években szeretne megtestesíteni a jobboldal. Hozzá kell tenni, hogy a 3-as választókerületben több név is felmerült, végül engem találtak alkalmasnak arra, hogy képviseljem a körzetet.

Igaz, még a kampány elején járunk, mégis milyennek tartja az esélyeit, legyőzheti-e Botka Lászlót?

– Ebben a jobboldal és főként a választók segítségére számítok. Az állampolgároknak kell eldönteniük, hogy akarnak-e változást, ami országos szinten meg fog történni. Ha a kerület választói nem így gondolkodnak, akkor egy személy nem biztos, hogy tud változást hozni. Bár ez számomra elképzelhetetlennek tűnik. Botka László természetesen nagyon erős ellenfél, ezt ki kell mondanunk. A központi megbeszéléseken is egyértelműen elhangzott, hogy a 3-as választókerületet megnyerni nehéz feladat lesz. Ám ez egész Szegedre is igaz, hiszen az elmúlt években nem tudtunk sajnos olyan sikereket elérni, mint ami várható lenne a jobboldali képviselőktől.

A Fidesz regionális igazgatója, Kerényi János, valamint Kubatov Gábor országos pártigazgató is azt mondta el portálunknak, hogy összefogásra van szükség. Ez ön szerint kritikaként is felfogható, hiszen az imént mondta, hogy Szegeden az utóbbi időben nem feltétlen szerepelt úgy a jobboldal, mint az elvárható lett volna.

– Annak ellenére, hogy Fidesz-tag vagyok, bizonyos feladatokban eddig nem vettem részt, de azt tapasztaltam és tudom, hogy nem egységes a szegedi Fidesz. Ezen mindenképpen változtatni kell, ha komoly eredményt akar elérni a párt. Ha megosztott az erőnk, az egyértelműen hátránynak számít.

Milyen hangnemű kampányra számít?

– Ahogy olvasom a portálokat, már most is találtam személyeskedő hangnemű bejegyzéseket, így támadó és gyűlölködő kampányra számítok az ellenfelek részéről. Politikai gyakorlatom nincs, de biztos vagyok abban, hogy számos olyan dolog fog elhangzani, ami nem fedi a valóságot.

Kalmár Ferenc, a KDNP országos alelnöke, szegedi frakcióvezetője volt ebben a körzetben korábban Botka László kihívója. Önök között lesz-e valamiféle együttműködés?

– Természetesen továbbra is töretlen az együttműködésünk. Már eddig is folytattam személyes megbeszéléseket Kalmár Ferenccel, melyeken elhangzottak olyan dolgok, amik szintén ezt támasztják alá. Hangsúlyoznám, hogy országos választásról van szó, nem pedig az önkormányzatiról. Ezt a kettőt nem szabad összekeverni.

Ön új szereplő a politikai életben. Ez jelenthet-e hátrányt?

– Senki sem úgy kerül be a politikába, hogy oda született volna, így nem hiszem, hogy hátránynak kellene ezt értékelni. Új arcként indulok, aki a politikában nem égette meg magát, ez egy újítási szándék is a Fidesz részéről. Gondolom, ezért kerültem én előtérbe, és nem a többi jelölt.

– Mi az, amit feltétlenül szeretne előtérbe helyezni a kampány során, ami esetleg eddig nem volt annyira hangsúlyos?

– A civil életből jövök, elég sok olyan személlyel, vállalkozóval és magánemberrel találkoztam, akiket az elmúlt évek intézkedései nagyon hátrányos helyzetbe hoztak. Azokat az értékeket kell képviselnem, azokat a problémákat kell felvállalnom a megyében és Szegeden, amik az emberektől felém érkeztek. Ezeken keresztül kell megkeresni azokat a lehetőségeket, akár jogszabály-változtatásokat, amelyek lehetőségeket adnának az itt élőknek. Elég sok időt eltöltöttem a sportban is, így az egészséges életmóddal, oktatással kapcsolatosan is vannak elképzeléseim, mert vannak olyan értékek, melyeket kötelességünk megőrizni!

Default thumbnail
Előző sztori

Nógrádi Zoltán: Társadalmi és lélektani csodára várva

Default thumbnail
Következő sztori

M43: beemelték a hídelemeket - FOTÓGALÉRIA!

Legutóbbi hasonló cikkek