Bulvár

Ausztriába készültek a moldáv határsértők

Ausztriába készültek a moldáv határsértők

2009. december 24., csütörtök
Ausztriába készültek a moldáv határsértők

Mély szegénységben éltek hazájukban, ezért úgy döntöttek, hogy Magyarországon keresztül Ausztriába szöknek a jobb élet reményében a tegnap elfogott moldáv határsértők - tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleménye.

A 15 és 17 év közötti három fiatalra a Maros hídnál szolgálatot teljesítő határrendészek figyeltek fel, miközben gyalogosan, illegálisan átlépték az államhatárt. Elfogásukat követően a kihallgatáson elmondták, hogy lényegében együtt nőttek fel. Valamennyien napszámból éltek, egyikőjük szülei már nagyon korán meghaltak. A közelmúltban határozták el, hogy szerencsét próbálnak Ausztriában, mivel ott él egy ismerősük. Temesvárig egy kamion rakterében jutottak el, majd onnan gyalogosan vágtak neki az útnak. A Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított ellenük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.