Bulvár

A magyar rendőrök cáfolják, hogy újabb koszovói áldozatot találtak volna a Tiszában

A magyar rendőrök cáfolják, hogy újabb koszovói áldozatot találtak volna a Tiszában

2009. december 17., csütörtök
A magyar rendőrök cáfolják, hogy újabb koszovói áldozatot találtak volna a Tiszában

Cáfolta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a koszovói határsértőkkel kapcsolatosan csütörtökön az MTI-nek, hogy újabb holttestet találtak volna a Tiszában.

A megyei főkapitányság sajtószóvivője szerdai osztrák és francia hírügynökségi jelentésekre reagálva azt közölte: nem került elő újabb holttest a Tisza Csongrád megyei szakaszán, tévesek azok a sajtóértesülések, melyek szerint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság erről tájékoztatást adott volna szerbiai partnerének. Szenti Szabolcs elmondta: a koszovói határsértőkkel kapcsolatos ügyben egy holttestet találtak a katonai búvárok a folyó magyarországi szakaszán, október 22-én. Eddig összesen tizenegy holttestet találtak az október közepén történt szerencsétlenség óta: a Tisza magyar oldalán egy férfiét, szerbiai oldalán pedig négy nőét, három gyermekét és három férfiét. Október 15-én egy koszovói férfi két gyermekével a folyón kelt át, hogy Szerbiából illegálisan Magyarországra jusson. Eközben a gyerekek életveszélyesen kihűltek. A férfi későbbi kihallgatásán azt állította, hogy egy 15-18 tagú csoport akart átkelni a Tiszán, a többiek azonban a vízbe vesztek. Az ügyben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerbiai partnerrel együttműködve nyomoz, embercsempészés bűntett gyanúja miatt - tette hozzá a hadnagy. Szerdán az Európai Unió Koszovóban működő rendőri és igazságügyi missziója (EULEX) bejelentette, hogy őrizetbe vettek hét embert, akiket embercsempészettel gyanúsítanak, és akik feltehetően érintettek a Tiszába fulladt koszovóiak ügyében. Az EULEX pristinai közleménye szerint valamennyi gyanúsítottat a koszovi rendőrség vette őrizetbe egy összehangolt művelet során.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.