A Fidesz emelkedik, az MSZP a Jobbik szorításában

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Századvég-Forsense legfrissebb felmérése szerint decemberben a Fidesz támogatottsága 5 százalékponttal nőtt az előző hónaphoz képest, míg az MSZP-é nem változott. A parlamentbe a Jobbikon kívül egyik kis párt sem jutna be, ha most rendeznék a választást – írja az mno.hu.

Orbán Viktort a megkérdezettek 40 százaléka tartja alkalmasnak a miniszterelnöki posztra, míg Bajnait csak 25.
A legnagyobb ellenzéki párt egyébként az összes megkérdezett körében 31 százalékos támogatottsággal rendelkezik. Az MSZP-t a megkérdezettek 9 százaléka, a Jobbikot 6 százaléka említette választandó pártként.

A biztos szavazó pártot választók körében a Fidesz 64 százalékos támogatottsággal rendelkezik az MSZP 17 százalékos támogatottságával szemben. A harmadik legerősebb politikai erő 9 százalékos eredményével továbbra is a Jobbik, bár a párt támogatottsága statisztikai hibahatáron belül, de csökkent (-3 százalékpont). Az MDF 3, az LMP 2 százalékot mondhat magáénak a pártot választó biztos szavazók körén belül, míg az SZDSZ az 1 százalékot sem éri el.

További részletek az mno.hu-n.

Default thumbnail
Előző sztori

Márciustól visszafizetik a családi pótlékot

Következő sztori

Ajándékkönyvek a délvidéki diákoknak

Legutóbbi hasonló cikkek

Készüljön az őszi napokra!

A meteorológiai nyár augusztus 31-én ért végett. A sárguló levelek visszavonhatatlanul az ősz eljövetelét jelzik. Képgalériánkban…