Sport

50 milliós városi kölcsönt kap a Pick Szeged

50 milliós városi kölcsönt kap a Pick Szeged

2009. december 11., péntek
50 milliós városi kölcsönt kap a Pick Szeged

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata 50 millió forinttal segíti a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát, mely működési nehézségekkel küzd.

A szegedi közgyűlés pénteken arról tárgyalt, hogy a 2009. évi költségvetés módosításaként Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Tisza Volán Sportclub Hivatásos Kézilabda Szakosztály között 50 millió forint értékű kölcsönszerződést hagyjon jóvá. „A szakosztály vezetősége a jelenlegi gazdasági helyzetben nem képes tovább biztosítani a felnőtt kézilabdacsapat élvonalbeli szerepléséhez szükséges anyagi feltételeket. Az elmúlt évben a szakosztály működési költségei megemelkedtek, ugyanakkor bevételei, valamint szponzori állománya jelentősen lecsökkent. Kiadásainak mérséklése érdekében a szakosztály a versenyévad előtt több játékosától megvált, a megmaradt játékosok díjazását is igen nagymértékben leredukálta. A devizaválság tovább nehezíti a szakosztály gazdasági helyzetét, mivel a külföldi játékosok költségei és a Bajnokok Ligája részvételi díja is devizában fizetendő. A szakosztály vezetősége szakmai programot készített gazdálkodása megerősítéséhez, a versenyzés eredményességének biztosításához. Azonban az átmeneti nehézségek megoldásához Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata segítségét kéri, kölcsön formájában” - áll a tervezett kölcsönszerződésben. A kölcsön fedezete a Pick évi 60 millió forintos városi támogatása, a kamat 0 százalék. A gárda a pozitív döntést követően 10 napon belül hozzájut a kölcsönhöz, melynek első felét (25 milliót) 2010. december 31-éig, a második részt 2011. június 30-áig kell visszafizetnie az önkormányzatnak.

Farkasné Pocsai Blanka

(Fidesz) a vitában aggodalmát fejtette ki a csapat helyzete miatt. Mint mondta, a kétszeres bajnok Szeged sportjának gyöngyszeme, amit minden politikai erőnek támogatnia kell. Ugyanakkor - tette hozzá - nem világos, hol lesz a helye a Pick költségvetésében ennek az 50 milliónak, amit működési költségekre fordíthatnak, sikerül-e ezzel a segítséggel túlélni a bevételek és a szponzori pénzek csökkenéséből adódó hiányt. Javasolta, készüljön tájékoztató, helyzetelemző anyag a sportbizottság és a közgyűlés számára.

Kohári Nándor

(Fidesz) hozzátette: elnökként kezdeményezi, hogy a sportbizottság hallgassa meg az üzemeltető kft. vezetését. A határozatot egyhangúlag, 35 igennel jóváhagyta a testület, a Pick Szeged így 10 napon belül megkapja a várostól az 50 millió forintot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.