LEN-kupa: Száz százalékkal zárt a Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A Szeged Beton vízilabdacsapata nem hibázott a harmadik mérkőzésen sem, és biztosan, 14-9-re győzte le a német Duisburgot. A szegedi együttes százszázalékos teljesítménnyel jutott a LEN-kupában a legjobb 16 közé.

Bár Kásás Zoltán, a Szeged Beton vezetőedzője a szombati Posillipo mérkőzés után azt mondta, „ne számolgassunk, és csak a Duisburg meccs után jelentsük ki, hogy az első helyen jutottunk tovább.”
A mester azt szerette volna, ha játékosai ugyanolyan komolyan veszik a németek elleni találkozót, mint az első kettőt. A Szeged – Duisburg találkozó előtt, a Posillipo – Montpellier meccsen eldőlt, hogy az olaszok jutnak tovább második helyen. A Posillipo 17-5-re lelépte a franciákat.
Ötméteresekkel kezdődött a találkozó, egyik csapat sem hibázott. Mindkét oldalon jól védekeztek, ezért nehezen szerezték a gólokat a játékosok. Vindisch elhajlásos lövésének tapsolhatott a közönség a negyed végén, amivel a Szeged vezetett 3-2-re.
Ugyanilyen sikert aratott a második nyolc perc elején Juhász ejtése, amivel már kettőre nőtt a hazaiak előnye. Az már kevésbé volt szívderítő, amikor két német egymás után betalált Németh kapujába és a Duisburg kiegyenlített. A következőkben koncentráltabban játszott a Szeged, aminek meglett az eredménye: Molnár megúszásból szerzett gólt, Török távolról kilőtte a felső sarkot, Varga előnyből biztos kézzel húzta a kapuba a labdát, majd Török két másodperccel a félidő vége előtt ravasz lövéssel csapta be a német kapust, 8-4.
A szünet után megállapíthattuk, Molnár Tamásnak valahol a hátán is van szeme: olimpiai bajnokunk háttal állt a kapunak, de érezte jön ki a kapus. Így is volt, a labda néhány pillanat múlva a kapus feje felett utat talált az üresen maradt kapuba. 10-5-ös szegedi vezetés után a Duisburg megmutatta, hogy az előnyöket német precizitással hogyan kell végrehajtani. A Szeged sem maradt le a németek mögött. Huszonnégy perc alatt mindkét együttes három előnyt kapott és ki is használta.
Az utolsó játékrészben már csak az eredmény megtartására figyeltek a szegedi játékosok, de a betyárbecsület dolgozott mindenkiben, és megnyerték az utolsó negyedet 3-2-re.
A Szeged Beton kitűnően teljesített a péntektől vasárnapig tartott sorozaton. Százszázalékosan teljesített és első helyen jutott a legjobb 16 közé. Hamarosan, november 15-én a zágrábi sorsoláson az is kiderül, ki lesz a Szeged Beton ellenfele a nyolcad döntőben.

Szeged Beton – Duisburg (német) 14-9 (3-2, 5-2, 3-3, 3-2).
Újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezette: Rajevics (montenegro), Kuretasz (görög).
Szeged Beton: Baksa – Török 4, Vindisch 3, Ágner 1, Busila, Molnár 2, Somogyi . Csere: Juhász 2, Kayes , Varga P. 1, Komlósi 1, Kuncz . Edző: Kásás Zoltán.
A Duisburg gólszerzői: Egedi 1, Real 2, Rohe 1, Lucas 1, Schüler 3, M. Müller 1.
Gól – emberelőnyből: 5/3, ill. 3/3. Ötméteresből: 3/2, ill. 1/1.

A csoport állása

1. Szeged Beton 3 1 2 41 – 19 9
2. Posillipo 3 2 1 31 – 27 6
3. Montpellier 3 1 2 23 – 42 3
4. Duisburg 3 3 29 – 37
Előző sztori

Szeged Beton – Duisburg – online közvetítés 11 órától

Következő sztori

November 29-éig elkészül a Horgos-Újvidék autópálya két szakasza