Sport

Vízilabda LEN-kupa: FTC-siker a magyar nyolcaddöntő első meccsén

Vízilabda LEN-kupa: FTC-siker a magyar nyolcaddöntő első meccsén

2009. november 29., vasárnap
Vízilabda LEN-kupa: FTC-siker a magyar nyolcaddöntő első meccsén

A címvédő Szeged egygólos vereséget szenvedett az FTC vendégeként a férfi vízilabda LEN-kupa magyar szereposztású nyolcaddöntőjének első, vasárnapi mérkőzésén, a Kőér utcában.

Összeállításunkban valamennyi eredmény megtalálható.

A magyar nyolcaddöntő külön pikantériája, hogy az oda- és visszavágó között a Szeged és a Fradi a magyar bajnokságban is megmérkőzik egymással, így tulajdonképpen háromfelvonásos párharcról van szó a két fél között. Nos, az első csatát a zöld-fehérek nyerték a fővárosban, a Kőér utcai uszodában, de messze még a háború vége. A LEN-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésen szoros küzdelemben, egy góllal maradt alul a címvédő, ez a hátrány a december 16-i szegedi visszavágón bőven ledolgozható. Meghatározó volt a vasárnap kora délutáni meccsen, hogy a vendégek rögtön az elején elrontottak egy fórt és egy ötméretest, valamint az, hogy több Tisza-parti pólós messze nem a legjobbját nyújtotta.

Busilát

és

Lehmann

ráadásul a negyedik negyed elején elvesztette a Beton, mindketten kipontozódtak. Maradéktalanul egyébként csak az öt találatig jutó

Somogyi Balázst

dicsérhette meg

Kásás Zoltán

vezetőedző.

A férfi vízilabda LEN-kupa nyolcaddöntőjének 1. mérkőzésén:

FTC-Fisher Klíma – Szeged Beton 10-9 (2-2, 4-3, 2-1, 2-3).

Kőér utca, 200 néző. Vezette: Tulga (török), Bonnay (francia).

FTC:

Jászberényi – Tóth M. 1, Weszelovszky 4, Czigány K., Máthé, Balatoni 1, Steinmetz B. Csere: Mátyás 3, Babay, Tóth B. 1. Vezetőedző: Godova Gábor.

Szeged:

Baksa – Somogyi 5, Lehmann 1, Komlósi, Molnár T. 1, Vindisch, Juhász Zs. Csere: Török 1, Busila, Ágner, Varga P., Kayes 1. Vezetőedző: Kásás Zoltán. Gól – emberelőnyből: 9/5, ill. 8/2, ötméteresből: 3/3, ill. 1/0. Kipontozódott: Busila (26. p.), Lehmann (26. p.).

További eredmények az 1. meccsekről:

Vugliameni NC (görög) – Wasserfreunde Spandau 04 (német) 8-6 CSM Frigoconti Oradea (román) – CN Posillipo (olasz) 12-10 VA Cattaro (horvát) – NE Patrasz (görög) 10-5 Primorje Erste Banka Rijeka (horvát) – VK Jadran Split (horvát) 10-4 Leonessa Brescia (olasz) – CN Mataro (spanyol) 11-5 RN Savona (olasz) – CN Sabadell (spanyol) 14-10 CN Marseille (francia) – Spartak City Volgograd (orosz) ma 16 órától

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.