Egyház

Új püspök a királyhágómelléki reformátusoknál

Új püspök a királyhágómelléki reformátusoknál

2009. november 21., szombat
Új püspök a királyhágómelléki reformátusoknál

Csűry Istvánt választották a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspökévé pénteken Nagyváradon –erősítette meg Tőkés László európai parlamenti képviselő nagyváradi irodája, írja az echotv.hu információi alapján a Erdély Ma hírportál.

A Magyarországi Református Egyház zsinati irodájának budapesti közleménye szerint az egyházkerület választó közgyűlése a korábbi helyettes püspököt választotta egy évre az egyházkerület élére.

Tőkés László

júniusban mondott le püspöki tisztségéről, miután európai parlamenti képviselővé választották; ezután lett

Csűry István

a helyettes püspök. Pénteken az időközi választáson teljes jogkörű püspököt választottak egy évre, 2010 októberében pedig az egyházkerületben általános tisztújítást tartanak, ekkor választanak egy teljes, hatéves mandátumú püspököt. Az új püspök még helyettessé választása idején jelezte, feladatának tartja az egyházkerületben Tőkés László vezetése idején elindult átvilágítás folytatását. Ennek az a célja, hogy a román kommunista titkosszolgálat, a Securitate Irattárát Vizsgáló Bizottság (CNSAS) dokumentumai alapján kiderüljön, kik voltak besúgók az egyházban a rendszerváltás előtti évtizedekben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.