Sport

"Szegeden is sokan szerették Puskást" - emlékmise

"Szegeden is sokan szerették Puskást" - emlékmise

2009. november 16., hétfő
"Szegeden is sokan szerették Puskást" - emlékmise

Szentmisével emlékeznek a három éve elhunyt Puskás Ferencre, az Aranycsapat legendás kapitányára Szegeden. A misét jótékonysági koncert követi a Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társasága szervezésében az Alzheimer-kór magyar áldozataiért november 17-én, kedden 18 órától Szegeden, a Dómban.

Az esten közreműködő művészek is

Puskás Ferenc

emléke előtt tisztelegnek, emellett szeretnék felhívni a figyelmet az Alzheimer-kórra, mivel e gyógyíthatatlan betegséget még ma is számos tabu és tévhit övezi. Az Alzheimer-kór magyar áldozatai között is megtalálható tudós, orvos, filozófus, író, vagy építész, hisz a betegség nem válogat, bárki „áldozata” lehet, mint a Nobel-díjas

Harsányi János

professzor,

Mészöly Miklós

az író, vagy a világhírű futball legenda, Puskás Ferenc. A misét

Kiss-Rigó László

, szeged-csanádi megyéspüspök celebrálja. A temetési szentmise Budapesten, a Szent István Bazilikában volt három évvel ezelőtt. A megyés püspöktől megtudtuk, hogy kialakult az a szokás, hogy az évfordulón emlékgyászmisét tartanak, amit egy jótékonysági hangverseny követ, a Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társasága szervezésében az Alzheimer-kór magyar áldozataiért. Kiss-Rigó László a SZEGEDma.hu-nak elmondta, hogy idén merült fel ötletként, hogy ne a fővárosban legyen a megemlékezés minden alkalommal. „Az emlékgyászmisét én celebrálom, innen jött a gondolat, hogy ebben az évben Szegeden emlékezzünk közösen Puskás Ferencre.” A megyéspüspök úgy látja, hogy Szegeden és környékén sokan szerették az Aranycsapatot, és méltó módon ápolják Puskás Ferenc emlékét, melynek egyik eleme a november 17-i mise és jótékonysági koncert is. A díszvendégek

Puskás Ferencné

, az Aranycsapat tagjai,

Buzánszky Jenő

és

Grosics Gyula

, valamint az Aranycsapat elnevezés kitalálója, a csapat „tizenkettedik játékosa”,

Szepesi György

, újságíró, sportriporter lesznek. A műsor a Benkó Karácsonyi Mise részleteiből áll, azokat a Benkó Dixieland Band vendégművészek közreműködésével adja majd elő. A szentmise és a koncert előtt, 17 órától egy rövid megemlékezést és koszorúzást tartanak a szervezők az „Aranycsapat” emlékműnél (Somogyi utca–Korányi fasor). A rendezvényre a belépés díjtalan! A helyszínen és a 62100229 15600132 – Hatvan és Vidéke Takarékszövetkezet számlaszámon a Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társasága adományokat gyűjt, amelyet a Rotaracttal közösen a 2010. évi országos felvilágosító kampány megszervezésére fordítanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.