Sport

Rögbi: magyar bajnokot győztek le a Gorillák

Rögbi: magyar bajnokot győztek le a Gorillák

2009. november 9., hétfő
Rögbi: magyar bajnokot győztek le a Gorillák
Ez a november 7-e történelmi nap a szegedi rögbisek életében, hiszen eddig az Elefántok ellen soha nem tudtak győzni a Gorillák. A két csapat a kilencvenes évek óta meghatározó együttesei a honi bajnokságnak, de az Elefántok négyszer a bajnoki címet is könnyedén besöpörték.

A két NB I-es gárda eddig kíméletlenül fektette két vállra ellenfeleit és versengésük egyik, ha nem a legfontosabb állomása volt a mostani Tisza-parti ütközet. A vendégek közt több korábbi válogatott is a pályára lépett, köztük a magyar válogatottsági rekorder

Tóth István

(40-szeres válogatott) és a Mogorva Gorillák volt összefogója

Jéga-Szabó Zsolt

. A mérkőzés első felében a Fit World játékosai

Bárdos

révén uralták a bedobásokat és látványosan játszva a 8. percben megszerezték a vezetést.

Bővíz

célja után a jó jutalomrúgásnak köszönhetően hét ponttal került fel a pontszerzők listájára, eredmény 7-0. A folytatásban a hazaiak tolongása különösen a Szilágyi-Bárdos-Karcsú háromszög magasabb fordulatszámra kapcsolt jelezve a rutinos vendégeknek, hogy közeledik az őrségváltás ideje és a fiatalokból álló szegedi csapattal komolyan számolni kell a jövőben. A folyamatos inváziók után a 18. percben ismét Bővíz mattolta a védőket és újabb pontjaival az állás már 14-0-ra változott. A vendégek a 32. percben egy védelmi hibát kihasználva szépíteni tudtak 14-7-re módosítva az eredményt. A cél felhozta az Elefántokat, a félidő utolsó perceiben a saját célterületük elé szorították a hazaiakat, de a szegediek állták a rohamokat.

A fordulás után újra felpörögtek a Gorillák, a 45. percben a kapitány Szilágyi a már-már védjegyévé vált áttörés utáni céljával és Bővíz sikeres rúgásával nyugtatták meg a szurkolókat; 21-7. Talán a játékosok is túlzottan megnyugodtak, mert az Elefántok kezdték átvenni az irányítást és a tőlük már évtizedek óta megszokott szűk, brusztolós játékstílus nem ízlett a Debreczeny tanítványoknak. Ennek eredményeképpen a 49. percben elért céllal előbb 21-12, majd az 57. percben tovább zárkózva 21-19-es eredménnyel a vendégek kettő pontra megközelítették a riválisukat, izgalmassá téve a végjátékot. Az i-re a pontot végül a gorillás Szélpál tette fel, amikor 65. percben elért céljával beállította a végeredményt, 26-19. Sikerült tehát a bravúr, sőt négy céljukkal bónuszos győzelmet értek el a szegedi rögbisek az eddig legyőzhetetlen Elefántok ellen. Alsó képünkön a szegedi pontszerzők (jobbról): Szilágyi 5, Bővíz 16, Szélpál 5, mögöttük az ifjú Bárdos, aki a mérkőzés egyik legjobbja volt. Jövő szombaton a tavalyi NB I-es döntő résztvevői ismételnek, a Battai Buldogok Fekete serege látja vendégül a Fit World Gorillák csapatát. Akkor 0-10-ről vesztettünk 20-10-re, most javíthatunk...

Rögbi NBI:

Fit World Gorillák RC.– Eelefántok Rögbi SE 26 19 (14-7).Egyetemi rögbibajnokság 2. fordulója: Az egyetemi bajnokság 2. fordulóját 2009. 10. 28.-án rendezték meg. Az SZTE EHŐK csapata szűk kerettel vágott neki a pécsi túrának, ami betudható az őszi szünetnek és a sérülteknek. Az első meccset az Általános Vállakózói Főiskolával játszotta a csapat. Bizonytalan kezdés után az első cél meghozta a kellő önbizalmat és folytatódott a pontgyártás, végeredmény 22-0. A második ellenfél a Dunaújváros volt, ellenük magabiztosan nyert a szegedi csapat 38-14-re. Az utolsó mérkőzést a házigazda Pécs egyetemi csapatával játszotta az SZTE. Az első félidőben nem bírt egymással a két csapat, 0-0 állás után a második félidőben kijött a csapaton fáradtság és a cserék hiánya, végeredmény 26-0 a PTE-nek. Összesítésben az SZTE EHÖK SE 25 ponttal magabiztosan vezeti a bajnokságot és várja a következő gödöllői fordulót. Csapat tagjai voltak: Márton Zoltán, Takács Gergő, Juhász Máté, Döme Zsolt, Endrődi Péter, Szántói Gábor, Fábián Gábor, Ábrahám Gábor Legközelebb forduló: November 11. Gödöllő, SZIE Utánpótlás: A rögbi NB I kadet bajnokságban eddig remekül szereplő listavezető szegedi Fit World SE utánpótlás rögbicsapata következő mérkőzését november 14-én Százhalombattán játssza a sokszoros kadett bajnoki címmel büszkélkedő Bulldogok ellen. Női bajnokság: A női bajnokság következő fordulóját szombaton Fehérváron rendezik, a szegedi rögbis lányok ott lesznek. 7’s Bajnokság: Ezt követően november 29-én a Rugby 7’ bajnokság következő állomására Pécsre utaznak a gyorslábú szegedi rögbis fiúk, az új olimpiai sportág mérkőzéseit a Sport1 és Sport2 televízió is közvetíti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.