Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Rögbi: magyar bajnokot győztek le a Gorillák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Ez a november 7-e történelmi nap a szegedi rögbisek életében, hiszen eddig az Elefántok ellen soha nem tudtak győzni a Gorillák. A két csapat a kilencvenes évek óta meghatározó együttesei a honi bajnokságnak, de az Elefántok négyszer a bajnoki címet is könnyedén besöpörték.

A két NB I-es gárda eddig kíméletlenül fektette két vállra ellenfeleit és versengésük egyik, ha nem a legfontosabb állomása volt a mostani Tisza-parti ütközet. A vendégek közt több korábbi válogatott is a pályára lépett, köztük a magyar válogatottsági rekorder Tóth István (40-szeres válogatott) és a Mogorva Gorillák volt összefogója Jéga-Szabó Zsolt.
A mérkőzés első felében a Fit World játékosai Bárdos révén uralták a bedobásokat és látványosan játszva a 8. percben megszerezték a vezetést. Bővíz célja után a jó jutalomrúgásnak köszönhetően hét ponttal került fel a pontszerzők listájára, eredmény 7-0.
A folytatásban a hazaiak tolongása különösen a Szilágyi-Bárdos-Karcsú háromszög magasabb fordulatszámra kapcsolt jelezve a rutinos vendégeknek, hogy közeledik az őrségváltás ideje és a fiatalokból álló szegedi csapattal komolyan számolni kell a jövőben. A folyamatos inváziók után a 18. percben ismét Bővíz mattolta a védőket és újabb pontjaival az állás már 14-0-ra változott. A vendégek a 32. percben egy védelmi hibát kihasználva szépíteni tudtak 14-7-re módosítva az eredményt. A cél felhozta az Elefántokat, a félidő utolsó perceiben a saját célterületük elé szorították a hazaiakat, de a szegediek állták a rohamokat.
A fordulás után újra felpörögtek a Gorillák, a 45. percben a kapitány Szilágyi a már-már védjegyévé vált áttörés utáni céljával és Bővíz sikeres rúgásával nyugtatták meg a szurkolókat; 21-7. Talán a játékosok is túlzottan megnyugodtak, mert az Elefántok kezdték átvenni az irányítást és a tőlük már évtizedek óta megszokott szűk, brusztolós játékstílus nem ízlett a Debreczeny tanítványoknak. Ennek eredményeképpen a 49. percben elért céllal előbb 21-12, majd az 57. percben tovább zárkózva 21-19-es eredménnyel a vendégek kettő pontra megközelítették a riválisukat, izgalmassá téve a végjátékot. Az i-re a pontot végül a gorillás Szélpál tette fel, amikor 65. percben elért céljával beállította a végeredményt, 26-19.
Sikerült tehát a bravúr, sőt négy céljukkal bónuszos győzelmet értek el a szegedi rögbisek az eddig legyőzhetetlen Elefántok ellen.
Alsó képünkön a szegedi pontszerzők (jobbról): Szilágyi 5, Bővíz 16, Szélpál 5, mögöttük az ifjú Bárdos, aki a mérkőzés egyik legjobbja volt.

Jövő szombaton a tavalyi NB I-es döntő résztvevői ismételnek, a Battai Buldogok Fekete serege látja vendégül a Fit World Gorillák csapatát. Akkor 0-10-ről vesztettünk 20-10-re, most javíthatunk…

Rögbi NBI:

Fit World Gorillák RC.– Eelefántok Rögbi SE 26 19 (14-7).

Egyetemi rögbibajnokság 2. fordulója:

Az egyetemi bajnokság 2. fordulóját 2009. 10. 28.-án rendezték meg. Az SZTE EHŐK csapata szűk kerettel vágott neki a pécsi túrának, ami betudható az őszi szünetnek és a sérülteknek. Az első meccset az Általános Vállakózói Főiskolával játszotta a csapat. Bizonytalan kezdés után az első cél meghozta a kellő önbizalmat és folytatódott a pontgyártás, végeredmény 22-0. A második ellenfél a Dunaújváros volt, ellenük magabiztosan nyert a szegedi csapat 38-14-re. Az utolsó mérkőzést a házigazda Pécs egyetemi csapatával játszotta az SZTE. Az első félidőben nem bírt egymással a két csapat, 0-0 állás után a második félidőben kijött a csapaton fáradtság és a cserék hiánya, végeredmény 26-0 a PTE-nek. Összesítésben az SZTE EHÖK SE 25 ponttal magabiztosan vezeti a bajnokságot és várja a következő gödöllői fordulót.

Csapat tagjai voltak: Márton Zoltán, Takács Gergő, Juhász Máté, Döme Zsolt, Endrődi Péter, Szántói Gábor, Fábián Gábor, Ábrahám Gábor

Legközelebb forduló:

November 11. Gödöllő, SZIE

Utánpótlás:

A rögbi NB I kadet bajnokságban eddig remekül szereplő listavezető szegedi Fit World SE utánpótlás rögbicsapata következő mérkőzését november 14-én Százhalombattán játssza a sokszoros kadett bajnoki címmel büszkélkedő Bulldogok ellen.

Női bajnokság:

A női bajnokság következő fordulóját szombaton Fehérváron rendezik, a szegedi rögbis lányok ott lesznek.

7’s Bajnokság:

Ezt követően november 29-én a Rugby 7’ bajnokság következő állomására Pécsre utaznak a gyorslábú szegedi rögbis fiúk, az új olimpiai sportág mérkőzéseit a Sport1 és Sport2 televízió is közvetíti.

Tovább olvasom

Hírzóna

Mindkét meccsét megnyerte a szegedi pólócsapat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szabó Zoltán együttese továbbra is markáns arcát mutatja a sorozatban.

Tovább olvasom

Balhé

Brutálisan megverték a Fradi korábbi labdarúgóját

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Egy szórakozóhelyen.

Tovább olvasom

Sport

A Szeged-Csanád GA az első győzelemre hajt a Szentlőrinc ellen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nem lesz könnyű a baranyai újonc elleni meccs.

Tovább olvasom

Aktuál