Petőfi Szálló: egy csillaggal visszább az álmokból – Panorámaképpel

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were foundMégsem 5 csillagos lesz a szentesi Petőfi Szálló. A Kurca-parti város lakói az évtizedek alatt kénytelen-kelletlen megszokták a romos épület látványát, majd örülhettek, hogy rendeződött végre a tulajdon sorsa, érkezik egy befektető, aki rendbe hozza és 5 csillagos szállót varázsol a műemléki védettségű romhalmazból. Szálló lesz is, a tervek szerint 2011-re, igaz „csak” 4 csillagos.

Már a kivitelezést végző Pendola Szentes Kft. honlapján is négy csillagocska szerepel „Hotel Szentes **** Petőfi” beruházás bemutatásánál. Ahogy a megyei napilap megírta, mivel a tervezett mélygarázs és az új tömb nem épül meg a beruházás első ütemében, emiatt nyithatja meg kapuit a vendégek előtt négycsillagos szállóként, a tervek szerint 2011-ben.
Portálunkon júliusban foglalkoztunk a Petőfi ügyével. Mint megírtuk, Szentes városa még 2006 nyarán döntött arról, hogy befektetőt von be a rekonstrukcióba, mivel a teljes felújítás költségeit – ami több milliárd forint – nem tudja fedezni az önkormányzat. Egy évre rá jelentkezett a fővárosi Zsohár Árpád, hogy ötcsillagos hotelt varázsol a romos műemlékből.

S hogy miért is lesz négycsillagos a szálló az eredeti tervekkel ellentétben? Erre a kérdésre Zsohár Árpád a megyei napilapnak elmondta, hogy négycsillagosra lehetett pályázatot benyújtani, ezért döntöttek emellett, hiszen így a beruházás költségeinek tizedét megnyerhetik.

Külön érdekesség, hogy bár a szentesi városvezetés – látszólag legalábbis – mindent megtesz a település egyik szégyenfoltjának, a Petőfi Szállónak a megszépítésért, Szirbik Imre polgármester, MSZP-s országgyűlési képviselő a parlamentben november elején nemet mondott a Kurca-Völgye Idegenforgalmi Program támogatására, mely tartalmazza többek között a szálló rekonstrukcióját is. Az indítványt Farkas Sándor, a térség fideszes képviselője nyújtotta be a 2010-es költségvetés módosításához, a honatyák 165 igen és 200 nem szavazattal vetették el Farkas indítványát, a „nem” gombot nyomta meg Szirbik is…


Petőfi Szálló in Csongrád County

Előző sztori

SZVSE-Gyálarét: jobb hozzáállás szükséges a sikerhez

Következő sztori

Kettős baleset Szegeden