Bulvár

Lopott kerékpár, nyolc albán, védett madarak, baleset

Lopott kerékpár, nyolc albán, védett madarak, baleset

2009. november 15., vasárnap
Lopott kerékpár, nyolc albán, védett madarak, baleset

Eseménydús elmúlt 24 órája volt a rendőség és a határrendészet munkatársainak. Lopott kerékpár, védett madarak, nyolc koszovói albán és egy ittas gyalogos közúti balesete gazdagította a rendőrségi statisztikákat - tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleménye.

Rutinintézkedésnek indult, végül egy bűncselekményt derítettek fel a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei tegnap kora délután. A járőrök egy 33 éves kerékpárost vontak intézkedés alá. A kétkerekű alvázszámának ellenőrzése során derült ki, hogy a bringát még május végén lopták el egy szegedi társasház nyitott udvaráról. A férfit a rendőrök előállították, ellene lopás bűntette miatt indult eljárást. A hajnali órákban a Nagylaki Határátkelőhelyen jelentkezett belépésre három olasz és egy román állampolgár. A jármű átvizsgálása során a rendőrök 41 fürjet, és három kanalas récét foglaltak le. Az állatok egytől egyig védett madárnak minősülnek, az eseti szakértő véleménye szerint értékük meghaladja a kétmillió forintot. A határrendészek a négy férfit előállították, ellenük természetkárosítás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Makói Rendőrkapitányság. Nyolc koszovói albánt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei az éjszaka folyamán a röszkei határátkelő közelében. A koszovói állampolgárok két csoportban mindenféle okmány nélkül lépték át nem sokkal korábban gyalogosan a zöldhatárt. A határsértőket hőkamerával szúrták ki a járőrök. Velük szemben idegenrendészeti eljárás indult. Súlyos sérülésekkel vitték kórházba a mentők azt a 27 éves forráskúti fiatalembert, akit egy teherautó sodort el késő éjszaka a Bordányi úton. A fiatalember ittasan gyalogolt Bordány felől Üllés irányába a menetirány szerint bal oldalon sötét ruházatban. A teherautó 31 éves kiskunhalasi sofőrje csak későn észlelte a gyalogost, ezért az intenzív fékezés ellenére a jármű oldalával elsodorta - áll a sajtóanyagban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.