/

Lopott kerékpár, nyolc albán, védett madarak, baleset

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Eseménydús elmúlt 24 órája volt a rendőség és a határrendészet munkatársainak. Lopott kerékpár, védett madarak, nyolc koszovói albán és egy ittas gyalogos közúti balesete gazdagította a rendőrségi statisztikákat – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleménye.

Rutinintézkedésnek indult, végül egy bűncselekményt derítettek fel a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei tegnap kora délután. A járőrök egy 33 éves kerékpárost vontak intézkedés alá. A kétkerekű alvázszámának ellenőrzése során derült ki, hogy a bringát még május végén lopták el egy szegedi társasház nyitott udvaráról. A férfit a rendőrök előállították, ellene lopás bűntette miatt indult eljárást.

A hajnali órákban a Nagylaki Határátkelőhelyen jelentkezett belépésre három olasz és egy román állampolgár. A jármű átvizsgálása során a rendőrök 41 fürjet, és három kanalas récét foglaltak le. Az állatok egytől egyig védett madárnak minősülnek, az eseti szakértő véleménye szerint értékük meghaladja a kétmillió forintot. A határrendészek a négy férfit előállították, ellenük természetkárosítás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Makói Rendőrkapitányság.

Nyolc koszovói albánt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei az éjszaka folyamán a röszkei határátkelő közelében. A koszovói állampolgárok két csoportban mindenféle okmány nélkül lépték át nem sokkal korábban gyalogosan a zöldhatárt. A határsértőket hőkamerával szúrták ki a járőrök. Velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Súlyos sérülésekkel vitték kórházba a mentők azt a 27 éves forráskúti fiatalembert, akit egy teherautó sodort el késő éjszaka a Bordányi úton. A fiatalember ittasan gyalogolt Bordány felől Üllés irányába a menetirány szerint bal oldalon sötét ruházatban. A teherautó 31 éves kiskunhalasi sofőrje csak későn észlelte a gyalogost, ezért az intenzív fékezés ellenére a jármű oldalával elsodorta – áll a sajtóanyagban.

Előző sztori

Fantasztikus futballhétvége: nyert a SZVSE is!

Következő sztori

Éjjeli múzeum