Sport

Labdarúgás: nem bírt a Tápéval a SZVSE-Gyálarét

Labdarúgás: nem bírt a Tápéval a SZVSE-Gyálarét

2009. november 2., hétfő
Labdarúgás: nem bírt a Tápéval a SZVSE-Gyálarét

Úgy tűnik, kissé megtorpant a SZVSE-Gyálarét a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban. A vasutasok egymás után a harmadik meccsükön maradtak nyeretlenek, ezúttal a Tápé csent el tőlük pontokat.

Azzal a céllal látogatott szombaton Tápéra a SZVSE-Gyálarét, hogy begyűjti a három bajnoki pontot, Hegyesi Zsolték ugyanakkor tisztában voltak vele, nem lesz egyszerű dolguk. Tápén mindig nehéz nyerni, tavasszal is 1-0-s vereséggel kellett innen távozniuk a szegedieknek. Nos, a találkozó igazolta is a vendégek várakozásait, hiszen hajtós, brusztolós, kemény küzdelmet láthatott a nézősereg. Völgyi Roland mesteri találatával az irányítást azonnal magához ragadó SZVSE-Gyálarét szerzett vezetést, ám mire megnyugodhattak volna a vendégek, egy minutummal később egy védelmi hibát kihasználva egalizált

Takács Zoltán

együttese. Sőt, egy pontrúgásból újabb gólt ért el a Tápé, így ők vonulhattak előnnyel az öltözőbe. A szünet után nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak

Sahin-Tóth Dezső

tanítványai, s

Völgyi Roland

szinte azonnal egyenlített is – a csatáron semmi sem múlik, tizenegy meccsen már tizenhat találatnál tart. A tizenhetediket is bejegyezhettük volna a neve mellé, ám újabb gólját a játékvezető les címén érvénytelenítette. Támadott, nyomott a látogató, mely a meccs utolsó negyedét emberelőnyben is töltötte, de igazán nagy helyzetet már nem tudtak teremteni a vasutasok a betömörülő tápéiakkal szemben, így maradt a döntetlen. A következő fordulóban november 8-án (vasárnap) 13.30-kor az Ásotthalom látogat Gyálarétre.

A labdarúgó megyei I. osztály 12. fordulójában:

Tápé ESK – SZVSE-Gyálarét 2-2 (2-1).

Tápé, vezette: Hegyesi G. Tápé: Kispéter – Kövecs, Farsang, Molnár D., Gerecz (Jenei), Horváth T., Szélpál A., Takács R., Gyányi, Simon A. (Hágelmann), Kurucsai J. (Kiss A.). Edző: Takács Zoltán. SZVSE-Gyálarét: Udvari – Szigeti, Bacsa, Földeák, István, Dürgő, Simon I., Hegyesi Zs., Mangó, Ágoston (Marsal), Völgyi. Edzők: Sahin-Tóth Dezső, Kozma Zoltán, Papp Róbert. Gólszerzők: Gyányi (20'), Takács R. (34'), illetve Völgyi 2 (19', 47'). Kiállítva: Gyányi (67'). Sahin-Tóth Dezső:

„Jól kezdtük a találkozót, ám hibáinkat kihasználva a hazaiak fordítani tudtak. Jó második félidőt produkáltunk, egyenlítettünk, de a győzelmet nem sikerült kiharcolnunk. A fiúk remekül küzdöttek, harcoltak, így lehet döntetlent játszani! A héten egyébként kicsit visszavettünk a terhelésből, aminek többek közt az is az oka, hogy hamarabb sötétedik, így a körülményeink már kevésbé teszik lehetővé az érdemi munkát. Az edzéseken inkább a játékosságra, a jó hangulat megteremtésére törekedtünk. Kozma Zoltán kollégám, aki őstápai, a pálya szomszédságában lakik, külön is motiválta a játékosokat, s úgy érzem, sikerült is felkészíteni a társaságot a meccsre. Tápén mindig nagyon-nagyon nehéz dolguk van a vendégeknek, mindezek tükrében kell értékelni a megszerzett pontot. Nem állítom, hogy repesünk a boldogságtól, de tudomásul kell venni, hogy fiatal csapatunk előtt még hosszú, rögös út áll. Szeretném megjegyezni, hogy a kemény, feszült összecsapást követően barátságos hangulatban jött le a két alakulat a pályáról, ami a tápéi vezetők és edzők hozzáállásának is köszönhető. Ennek nagyon örülök, úgy tűnik, a közös problémák képesek rá, hogy közelebb hozzák egymáshoz, összetartsák a megyei labdarúgó-társadalmat.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.