Sport

Kosárlabda: kiesett a Hepp-kupából az SZTE-Szedeák

Kosárlabda: kiesett a Hepp-kupából az SZTE-Szedeák

2009. november 24., kedd
Kosárlabda: kiesett a Hepp-kupából az SZTE-Szedeák

A szegedi együttest sérülések és betegségek tizedelték meg, így erősen tartalékosan lépett pályára a Szolnoki Főiskola otthonában.

A férfi kosárlabdázók Hepp-kupájának harmadik körében az ugyancsak az NB I/B Keleti csoportjában szereplő Szolnoki Főiskolához látogatott a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák.

Bonifert Domonkos

együttese remekel a pontvadászatban, utolsó hét mérkőzését megnyerte, ám az utóbbi hetek nehéz sorozatát igencsak megsínylette a társaság: kinek ez, kinek az fáj.

Molnár Miklóst

például az elmúlt éjszaka bent tartották a klinikán megfigyelésre, olyannyira megviselték az influenza szövődményei.

Nyilas Istvánnak, Gémes Leventének

és

Rezák Tamásnak

a térdével vannak gondok,

Komáromi Gergelynek

pedig a bokájával.

John Holt

szereplését eleve kizárta, hogy a kupasorozatban külföldiek nem szerepelhetnek (egyes kivételektől eltekintve...). A Szedeák vezetése úgy döntött, azokat a meghatározó játékosokat is pihenteti inkább, akik egészségesek. Végül az U20-as együttes utazott Szolnokra kiegészülve a felnőttcsapat néhány kosarasával. Ennek tükrében nem is számít meglepőnek, hogy a hazai alakulat magabiztosan nyerte a mérkőzést, s ütötte el a folytatástól a Szegedet. A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák innentől kezdve a bajnokságra összpontosíthat. Szerencsére van idő a regenerálódásra, hiszen a következő meccset december 5-én a Nagykálló ellen, hazai pályán vívják majd a Tisza-partiak.

A férfi kosárlabda Hepp-kupa 3. fordulójában:

Szolnoki Főiskola Olaj KK – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 84-48 (18-8, 20-14, 28-13, 18-13).

Szeged: Rezák 2, Széll 2, Mészáros 2, Szabad 4, Kovács D. 9. Csere: Horváth J. 9/3, Szablics 3, Varga M. 5, Rozs T. 2, Varga D. 8, Németh T. 2. Vezetőedző: Bonifert Domonkos. Bonifert Domonkos:

„A mérkőzés pozitívuma, hogy túl vagyunk rajta. Mostantól minden erőnkkel a bajnokságra koncentrálunk.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.