Sport

Hátország: vér és veríték a szegedi rangadón

Hátország: vér és veríték a szegedi rangadón

2009. november 1., vasárnap
Hátország: vér és veríték a szegedi rangadón

Hatalmas csatában maradt alul a hétvégén az FK 1899 serdülőcsapata, az ifik pedig – a felnőttekkel ellentétben – nem bírtak a Szatymazzal.

U16-os megyei bajnokság Tisza-Maros csoport:

Szegedi VSE I – FK 1899 Szeged 3-2 (2-2)

Szegedi VSE I.:

Mészáros László – Faragó Norbert, Környei Bence, Nagypál Patrik (Vincze Bogdán), Rózsa Dániel, Szivacski Nimród, Kertész Gábor (Szabó Roland), Váczi Tibor (Kocsis-Savanya Kristóf), Csamangó Norbert (Szántó Dániel), Kiss Árpád (Horváth Csaba), Kálmán Krisztián. Edző: Hágelmann Endre.

FK 1899 Szeged:

Gyuris Dániel – Szilágyi József, Bodnár Martin, Földi Bence, Szécsi Tibor, Mikovity Róbert, Reisinger Martin, Bujdosó Richárd (Nagy Ádám), Sipos László (Fröhlich Gábor), Balázs André, Sipos Ákos. Edző: Marton Gellért. Góllövők: Kiss Á. (2), Váczi T., ill. Balázs A., Bodnár M. A Csongrád megyei serdülőbajnokság Tisza-Maros csoportjának 9. fordulójában a Szegedi VSE serdülőcsapatai mérkőztek meg egymással. Az SZVSE II. FK 1899 Szegednek kölcsönadott gárdája és az SZVSE I. mérkőzését az I. nyerte 3-2-re, de egyáltalán nem volt sima az összecsapás... Az SZVSE I. korán megszerezte a vezetést

Kiss Árpád

révén (aki a nyáron csatlakozott az első kerethez, így korábbi csapata ellen játszott), majd

Balázs André

egyenlített, így 10 perc után 1-1 volt az állás. Ezt követően majd

Váczi Tibor

(aki Kiss Árpáddal együtt került át) törte meg a gólcsendet, erre a félidő vége előtt

Bodnár Martin

válaszolt, szöglete érintés nélkül vágódott a hosszú felsőbe! A második félidőben Kiss újabb góljára nem érkezett válasz, így 3-2-re a hazaiak nyertek, ám győzelmük az utolsó pillanatig nem volt biztos. Igazán jó, parázs hangulatú mérkőzést vívtak a felek, kőkemény párharcokkal és ütközésekkel, fegyelmezett játékkal.

Sipos László

és Környei Bence összefejeltek, miközben mindketten a labdát akarták megszerezni a levegőben, Környei tudta folytatni felrepedt szemöldökkel a mérkőzést, de Sipost le kellett cserélni, homlokát összevarrták.

Hágelmann Endre

tanítványai listavezetőként várták a mérkőzést, melynek előzetesen ők voltak az esélyesei, a találkozó összképe alapján viszont a döntetlen lett volna a reális, igazságos végeredmény. Ilyen iramú és hőfokú meccsekre van szükségük a gyerekeknek, ebből lehet profitálni, ezt a meccset érdemes volt megnézni, hiszen szurkolói szemmel is élvezetes, izgalmas volt a gyerekek küzdelme.

Marton Gellért

a mérkőzés után a következőket mondta: „Láttam játékosaim szemében a csalódottságot az eredmény miatt, de a pályán mutatott teljesítményük miatt nincs okom kritikával illetni őket. Tudjuk, hogy milyen messziről indultunk, de a mai játék bizonyította, hogy jó az út, amin járunk! Játékosaim fegyelmezetten, az előre megbeszélteket betartva játszottak, és mint csapat bizonyították, hogy mit is tudnak igazán! Szorgalmasan és szerényen dolgozunk tovább, hiszen eredményben is meg akarjuk mutatni tudásunkat! Büszke vagyok arra, hogy ezzel a csapattal dolgozhatom, és együtt húzhatjuk a csapat szekerét előre! Csapatomból a Csapatot emelném ki, hiszen küzdelemből, győzni akarásból és fegyelmezettségből jelesre vizsgázott mindenki, ebbe beleértem azokat is, akik ma nem léphettek pályára, hiszen az ő munkájuk ugyanúgy hozzájárul a Csapathoz, mint azoké, akik játszhattak ezen a mérkőzésen! Sérültjeimnek és Környei Bencének pedig jobbulást kívánok!” Az FK serdülője jövő héten szombaton Tápéra látogat, a versenyszezon őszi szakaszának záró felvonása vár a csapatokra a 10. fordulóban.

Megyei II. osztályú ifjúsági bajnokság Homokháti csoport:

Szatymaz – FK 1899 Szeged 4-1 (1-1)

Szatymaz:

Szűcs – Tűz, Árpási, Kondász, Baranyi (Polgár), Burkus (Molnár), Árpási, Tari, Nyári, Tanka, Varga. Edző: Baranyi Péter.

FK 1899 Szeged:

Köteles (Geló) – Lipták, Márton, Burzon, Kis (Sepp), Tóth D., Póta, Tóth Tibor (Németh), Zsoldos, Petrecz (Tóth Tamás), Tranger. Edző: Kaiser Rezső. Gólszerzők: Tanka (3), Árpási illetve Zsoldos. A felnőtteknek sikerült a bravúr, a győzelem Szatymazon, az ifik azonban üres kézzel térhettek haza vasárnap, miután a második játékrészben állva hagyták őket a hazaiak.

Keresztúri János

, az FK utánpótlás-vezetője eképpen értékelt: „A múlt heti győzelmet nem sikerült újabb három ponttal megkoronázni. Ezt azonban nem érzem problémának. Az elmúlt időszakban sokat fejlődött a csapat. Meccsről meccsre jobban játszik a társaság. A gyerekek lassan összeszoknak, aminek bizonyára meglesz az eredménye. Szerencsére nagyon lelkesek, és a többsége szorgalmas, futballra eltökélt egyén. Ez biztató a jövőre nézve. Még kettő forduló van az őszi szezonból. Látok esélyt arra, hogy akár pontokkal gazdagodva menjünk a téli pihenőre.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.