/

Hamisított mosószert csomagoltak Kiszomboron

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Három tonna átcsomagolt, illetve arra váró mosóport találtak egy kiszombori hangárban; a lefoglalt áruval, ha piacra kerül, akár kétmillió forintot is kereshettek volna az elkövetők – közölte a vámhatóság sajtószóvivője csütörtökön Szegeden.

Sipos Jenő elmondta: a vámhatóság bevetési egysége szerdán négy magyar állampolgárt ért tetten, akik a hangárban zsákokból és dobozokból mosóport töltöttek műanyag vödrökbe.
Összesen csaknem három tonna mosóport találtak, továbbá előkerült néhány műanyag vödör világmárkát képviselő címkével, több mint száz még üres vödör, valamint egy dobozban több száz öntapadós címke.
Kiderült, hogy az elkövetők 500 ezer forint értékben vásároltak egy olcsóbb mosóport és azt csomagolták újra, csak már egy világmárka megjelölésével. Ha egyébként utóbbiból vesznek hasonló mennyiséget, az 2,5 millió forintba került volna. A vizsgálatok szerint a mosószerhez nem kevertek más adalékot.
A hangárban tartozódóktól előkerült továbbá két fegyvernek látszó tárgy is, melyekről később kiderült, hogy az egyik egy gázriasztó pisztoly, a másik pedig gumilövedék kilövésére alkalmas puska. Mindkettőhöz lövedéket is találtak. A tetten ért magyar állampolgárok ellen áru hamis megjelölése miatt eljárás indult.

Default thumbnail
Előző sztori

Fegyveres rablás Székkutason

Default thumbnail
Következő sztori

A Falcon keresi a gázkitermelés módját a Makói-ároknál

Legutóbbi hasonló cikkek