Bulvár

Hamisított mosószert csomagoltak Kiszomboron

Hamisított mosószert csomagoltak Kiszomboron

2009. november 26., csütörtök
Hamisított mosószert csomagoltak Kiszomboron

Három tonna átcsomagolt, illetve arra váró mosóport találtak egy kiszombori hangárban; a lefoglalt áruval, ha piacra kerül, akár kétmillió forintot is kereshettek volna az elkövetők - közölte a vámhatóság sajtószóvivője csütörtökön Szegeden.

Sipos Jenő

elmondta: a vámhatóság bevetési egysége szerdán négy magyar állampolgárt ért tetten, akik a hangárban zsákokból és dobozokból mosóport töltöttek műanyag vödrökbe. Összesen csaknem három tonna mosóport találtak, továbbá előkerült néhány műanyag vödör világmárkát képviselő címkével, több mint száz még üres vödör, valamint egy dobozban több száz öntapadós címke. Kiderült, hogy az elkövetők 500 ezer forint értékben vásároltak egy olcsóbb mosóport és azt csomagolták újra, csak már egy világmárka megjelölésével. Ha egyébként utóbbiból vesznek hasonló mennyiséget, az 2,5 millió forintba került volna. A vizsgálatok szerint a mosószerhez nem kevertek más adalékot. A hangárban tartozódóktól előkerült továbbá két fegyvernek látszó tárgy is, melyekről később kiderült, hogy az egyik egy gázriasztó pisztoly, a másik pedig gumilövedék kilövésére alkalmas puska. Mindkettőhöz lövedéket is találtak. A tetten ért magyar állampolgárok ellen áru hamis megjelölése miatt eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.