Sport

Gyerekfoci: lezárultak az Interliga őszi küzdelmei

Gyerekfoci: lezárultak az Interliga őszi küzdelmei

2009. november 27., péntek
Gyerekfoci: lezárultak az Interliga őszi küzdelmei
Túljutottak az első öt játéknapon a labdarúgó Interliga résztvevői. A nyolc magyar és nyolc romániai együttest összefogó sorozat négy korosztályban (1999-ben, 2000-ben, 2001-ben, illetve 2002-ben születettek számára) zajlik ősszel és tavasszal, az indulók között a szegedi Tisza Volán SC csapatait is megtaláljuk.

„Sajnos a csapatok gazdasági nehézségei, infrastrukturális hiányosságai miatt egyre kevesebb a gyermektorna. Ezért nagyon örültünk, hogy a Tisza Volán SC-t négy korosztályban meghívták a Békéscsabai UFC által pályázati pénzből szervezett, a határ menti együttműködés lehetőségeit kihasználó Interliga küzdelmeibe. Nem volt kérdés számunkra, vállaljuk a megmérettetést az ősz és a tavaszi öt-öt fordulóban” – mondta el a SZEGEDma.hu-nak

Halkó Pál

, a Tisza Volán SC labdarúgó-szakosztályának vezetője.

Focizz a Volánban!

A Tisza Volán Focisuli szeretettel várja azon gyerekek, fiatalok jelentkezését, akik szeretik a focit, az izgalmas meccseket, jó labdarúgók akarnak lenni, és szeretnék mindezt egy kiváló csapatban átélni. Érdeklődni a 06/30-242-8707-es telefonszámon lehet!

Hozzátette, a lebonyolítási rendszer egyébként számos előnnyel bír: színvonalas mérkőzésekért nem kell túl nagy távolságokra utazni, az utazási költségeket az egyes tornákat szervező egyesület viseli. Egy-egy játéknapon a gyerekek az életkori sajátosságaiknak megfelelő terhelést kapnak, optimális számú (azaz három) mérkőzésen léphetnek pályára. Az egy idényben lebonyolított öt torna pedig megfelel az UEFA ajánlásaiban megfogalmazott elveknek, ami a kis korosztályok versenyeinek számát illeti. Halkó szerint külön örömteli, hogy a négy korosztály együttes utazásának biztosításával a korosztályok sportolói és szüleik megismerik egymást, együtt szurkolnak az egyesület színeiért, sikeréért, így erősödik az egyesületi kötődés. „A mérkőzések többnyire jól előkészített helyszíneken zajlottak. Mindenki dicsérettel illette a szegedi rendezést is, köszönet illeti a sportigazgatóság munkatársainak remek pálya-előkészítő munkáját” – fogalmazott.

Így szerepeltek ősszel a kis volánosok

A Tisza Volán SC csapatai mind a négy korosztályban a középmezőny elején végeztek az őszi tizenöt meccsüket követően: a 2002-esek a hetedik, a 2001-esek a negyedik, a 2000-esek a nyolcadik, az 1999-esek pedig a hetedik helyen fordulnak. 2002-es korosztály (U8): 7. helyezés – 15 mérkőzés, 5 győzelem, 4 döntetlen, 6 vereség, 19 pont, 34-30. 2001-es korosztály (U9): 4. helyezés – 15 mérkőzés, 10 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség, 31 pont, 58-13. 2000-es korosztály (U10): 8. helyezés – 15 mérkőzés, 6 győzelem, 1 döntetlen, 8 vereség, 19 pont, 41-42. 1999-es korosztály (U11): – 7. helyezés – 15 mérkőzés, 8 győzelem, 3 döntetlen, 4 vereség, 27 pont, 45-27. Valamennyi korcsoportban az élmezőnyben található a CS Atletico Arad, a Békéscsaba s valamelyik debreceni csapat. „A legjobb szereplést a Lednitzky András vezette 2001-es korosztálytól vártuk, s valóban ők érték el a számszerűen legelőkelőbb helyezést. Hozzá kell azonban tennem, az eredmény ezekben a korosztályokban korántsem elsődleges, a lényeg a játékon, a terhelésen, a fejlődésen van” – így a szakosztályvezető. Az 1999-es korosztály (edző: Kispál Csaba) is – a várakozásoknak megfelelően – sok pontot gyűjtött, de mivel e korosztály küzdelmeiben – a többitől eltérően – kettészakadt a mezőny, ez csak a hetedik helyhez volt elegendő, amit így dicséretesnek értékel a szakvezetés. Bravúrosnak tartják a 2000-es korosztály (edző: Tóth János) szereplését, mert e korosztály felépítését a nyáron szinte teljesen elölről kellett kezdeni. A 2002-es korosztályban szereplő kisfiúk is nagyon sok örömet okoztak a Volán vezetőinek, élmény volt látni, hogy milyen odaadással vetik magukat a küzdelmekbe, micsoda örömmel fogadnak egy-egy remek mozdulattal elért gólt. Szerencsére bőven jegyezték a találatokat is a szegediek: a legnagyobb gólvadászok között Vincze Zsombort, Nagypál Mátét, Dóra Donátot, Szarvas Norbertet (2002), Schildkraut Krisztiánt, Szélpál Nórát, Tarjányi Marcellt (2001), Móczó Martint, Mészáros Tibort, Hegyesi Balázst (2000), Rozs Ádámot, Gyenyizse Kristófot és Kiss Rolandot (1999) említette Halkó Pál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.