Bulvár

Csongrádi betegtragédia - Pénteken ítélet várható első fokon

Csongrádi betegtragédia - Pénteken ítélet várható első fokon

2009. november 5., csütörtök
Csongrádi betegtragédia - Pénteken ítélet várható első fokon

A perbeszédeket követően várhatóan ítéletet hirdet az első fokon eljáró Szegedi Városi Bíróság pénteken abban a perben, amelyben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel vádolják a hódmezővásárhelyi kórház egyik orvosát egy mindszenti férfi halálával kapcsolatban.

Az országos visszhangot kiváltó eset 2007. április 6-án történt és szinte azonnal a politikai viták középpontjába került, miután néhány nappal korábban lépett életbe a kórházak új ellátási rendje. A 67 éves mindszenti férfi háziorvosi beutalóval jelentkezett a szentesi kórház sürgősségi belgyógyászati ambulanciáján fokozódó fulladásos panasszal. A beteg itt a felajánlott kórházi kezelést saját felelősségére elutasította és távozott az intézményből. Délután a férfi háziorvosa riasztotta a mentőket, akik ekkor a hódmezővásárhelyi kórház belgyógyászati osztályára vitték a beteget. Itt a férfit ügyeletes orvosként a későbbi vádlott fogadta. A vád szerint az orvos a megfelelő vizsgálatok elvégzése nélkül küldte tovább a szentesi kórházba a beteget, arra hivatkozva, hogy az területileg nem a vásárhelyi kórházhoz tartozik. Az orvos nélküli mentőben azonban a férfi keringése összeomlott és a beteg életét nem tudták megmenteni. A tavaly novemberben indult perben a bíróság több orvos szakértőt is meghallgatott. Egyikük szerint a beteg állapota a szentesi vizsgálat és a hódmezővásárhelyi kórházba érkezés között jelentősen romlott, ezért a férfi sürgősségi ellátást igényelt volna. Egy másik szakértői vélemény szerint a férfi halálát heveny szívritmuszavar okozta és a vádlott a beteg állapotának rosszabbodását nem láthatta előre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.