Csongrád Megyéért Emlékérem az agrárkamarának

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

15 éves a Csongrád Megyei Agrárkamara. A szervezet a jubileumi évfordulót a Megyeházán ünnepelte. Az eseményen részt vett Gőgös Zoltán államtitkár a vidékfejlesztési minisztériumból, Forgács Barna az országos és Hódi Pál a megyei agrárkamara elnöke, valamint utóbbi titkára, Kiss Gábor is. Az ünnepségen Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke Csongrád Megyéért Emlékéremmel köszönte meg a szervezet munkáját.

Csongrád Megye Önkormányzata nagyon komolyan veszi a végvár-szerepet. Ezért fordít komoly figyelmet a régi értékek megőrzésére, és újak megteremtésére. Ilyen érték a mezőgazdaság is, a szatymazi barackkal, a makói hagymával, a szegedi paprikával, a lelei fokhagymával, vagy az apátfalvi petrezselyemmel – mondta el köszöntőjében Magyar Anna megyei elnök.

Hozzátette: ugyanilyen érték a Csongrád Megyei Agrárkamara is, amellyel már megalakulása óta jó kapcsolata van a megyei önkormányzatnak. Kiemelte a megye mezőgazdasági szereplőinek segítését, tanfolyamok, képzések szervezését a gazdáknak, határon átnyúló partnerkapcsolatok kialakítását és például a Gazdálkodói Információs Szolgálatot, amelynek keretein belül a megyében 9 kamarai tanácsadó fogadja a termelőket területi irodákban. Megemlítette a hódmezővásárhelyi országos mezőgazdasági kiállítás és vásárt is, ahol Csongrád megye testvérmegyéi is rendszeresen lehetőséget kapnak a bemutatkozásra. A szervezet munkájának elismeréseként Magyar Anna elnök Csongrád Megyéért Emlékérmet adott át a megyei kamara elnökének, Hódi Pálnak.

Csongrád megyében a GDP 9%-át állítja elő a mezőgazdaság (az országos átlag 4%). A magyar mezőgazdaság bruttó hozzáadott értékének 6,2%-át Csongrád megye adja, a megye földterületeinek 80%-a mezőgazdasági művelés alatt áll (ez mintegy 450.000 hektárnyi területet jelent), jelentős szerepünk van továbbá a hazai és export vetőmag, valamint zöldségtermesztésben.

Default thumbnail
Előző sztori

Mese a hűségről, az igazmondásról, a becsületességről

Default thumbnail
Következő sztori

Péntek esti válogatás

Legutóbbi hasonló cikkek