Közélet

Csődben a szegedi egészségügy? – HANGANYAGGAL

Csődben a szegedi egészségügy? – HANGANYAGGAL

2009. november 19., csütörtök
Csődben a szegedi egészségügy? – HANGANYAGGAL
stroke
Félrevezették a közgyűlést az egyetem egészségügyi ellátórendszerének állapotáról tartott beszámoló során – mondta el a szegedi Fidesz-frakció vezetője, Hüvös László, reagálva a szegedi klinikai központ vezetőjének azon nyilatkozatára, miszerint jövő héttől az anyagi nehézségek miatt csak a sürgős műtéteket végeznek el a kórházakban s a klinikákon.

„Bár 2007-ben éppen csak végzett a csődbiztos az egyetemi egészségügyi intézményekben, az önkormányzat ekkor hajtotta végre az egészségügyi integrációt, kiszolgáltatva a biztos anyagi lábakon álló városi kórházat és járóbeteg-szakellátást” – hangzott el a Fidesz sajtótájékoztatóján.

Hüvös László

emlékeztetett, hogy a frakciója már akkor is jelezte, egy ilyen volumenű döntésnek komoly, minden részletre kiterjedő egyeztetésen kell átmennie. „Mára bebizonyosodott, hogy

Botka László

játszott közel 200 ezer ember egészségével, mikor bizonytalanra fogadott, egy csőd szélén álló intézményrendszer nyakába akasztotta a város stabil egészségügyi intézményeit. Ráadásul mikor az ellenzék a legutóbbi közgyűlésen – ahol

Pál Attilának

, az egyetemi klinikai központ vezetőjének a beszámolóját hallhatták – megkérdezte, van-e válság az egészségügyi ellátórendszerben, Botka László és Pál Attila is cáfolta a felvetést” - tette hozzá. Hüvös szerint ha jövő héttől valóban leállnak a műtétek, ahogy azt a klinikai központ vezetője mondta, akkor ezzel az egyetem megszegi a 2007-ben kötött integrációs szerződést is.

November 26-án összeül az egészségügyi bizottság

Péter Szilveszter, az egészségügyi és szociális bizottság fideszes tagja úgy véli, hogy 2007-ben, mikor Botka László átjátszotta az egyetemnek az egészségügyi ellátórendszert, nagy hibát követett el, de akkor is, amikor országgyűlési képviselőként megszavazta a területet sújtó intézkedéseket. A képviselő és pártja javaslatot tett az egészségügy bizottság összehívására, ahol meghallgathatják majd az ügyben felelős önkormányzati és egyetemi vezetőket. Az ülés megtartására november 26-át javasolják, hogy legyen idejük az érintetteknek felkészülni, pénzügyi kimutatásokat és egyéb dokumentumokat előkészíteni. Felkerestük Ványai Évát, a bizottság MDF-s elnökét, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy elfogadta a javaslatot, és november 26-ra, csütörtökre összehívja a rendkívüli ülést. Hallgassa meg a Péter Szilveszterrel készített interjúnkat!
p_szilveszter
Hallgassa meg a Hüvös Lászlóval készített interjúnkat!
_MG_4880

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.