Sport

CSLSZ: Czirják Tamásnak volt játékjoga szombaton!

CSLSZ: Czirják Tamásnak volt játékjoga szombaton!

2009. november 23., hétfő
CSLSZ: Czirják Tamásnak volt játékjoga szombaton!
Új fejleményről számolhatunk be Czirják Tamás ügyében. Mint arról múlt héten írtunk, a Tisza Volán SC Szeged kapusa szombaton nem játszott az FC Dabas elleni meccsen, a Volán képviselői ugyanis arról tájékoztattak, hogy a CSLSZ felfüggesztette a játékjogát. A fegyelmi bizottság elnökétől hétfőn reggel levelet kaptunk: szó sem volt felfüggesztésről – írja Kónya Zoltán.

Mint ismeretes,

Czirják Tamás

a 11. fordulóban Monoron ütközött az ellenfél csatárával, Bokrossal. A játékvezető nem látott szabálytalanságot, a monori játékosnak viszont eltörött a lába a szerencsétlen esetet követően. A Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség a súlyos sérülés ügyében november 24-ére fegyelmi tárgyalásra rendelte be a szegedi kapust. A Volán vezetőedzője csütörtökön úgy nyilatkozott portálunknak, Czirják játékjogát a CSLSZ fegyelmi bizottsága a meghallgatásig felfüggesztette, minden bizonnyal az ellenőr jelentés alapján, így nem védhet a Dabas ellen. (A szombati meccsen

Vasas Gábor

állt a kapuban.)

Kónya Zoltán

, a fegyelmi bizottság elnöke hétfőn elektronikus levélben tájékoztatta szerkesztőségünket: pénteki és szombati cikkünkben olyan információk jelentek meg az eset kapcsán, melyek nem valósak, s annak a véleményének is hangot adott, hogy a fönt hivatkozott nyilatkozat miatt érték alaptalan vádak az olvasók részéről a szövetség vezetőit. Csatoltan megküldte a CSLSZ 14. számú NB III-as értesítőjét, amelyben megtalálható a Czirják Tamásra vonatkozó döntés és idézés. „Abban szó sincs a játékjoga felfüggesztéséről. Ilyen intézkedés nem is történt. Ha a játékjog felfüggesztésére sor kerül, akkor azt az értesítő minden esetben egyértelműen tartalmazza!” – közölte. Az elnök idézte az MLSZ Fegyelmi Szabályzatának 36.§. 2) c. szakaszát: „(2) A fegyelmi eljárást el kell rendelni, ha c) a mérkőzésen súlyos sérülés történt”. “A fegyelmi eljárást tehát el kell rendelni! Számunkra ilyen esetben nincs mérlegelési lehetőség. Ennyi történt, és nem több! Czirják játékjoggal november 21-én rendelkezett, és a november 24-i fegyelmi tárgyalása a vizsgálat eredményétől függően – a vétsége hiányának megállapítása esetén – megszüntető határozattal is zárulhat. Czirják szombati játékának a CSLSZ részéről semmi akadálya nem volt! Ha a Tisza Volán vezetői körültekintően, nem a vélelmük alapján, hanem a leírt határozatban foglaltak szerint járnak el, akkor Czirják játszhatott volna” – fogalmazott Kónya Zoltán. Természetesen megkerestük

Halkó Pált

, a Tisza Volán SC labdarúgó-szakosztályának vezetőjét is, mit szólnak a fegyelmi bizottság elnökének álláspontjához, s miért gondolták, hogy Czirják játékjogát felfüggesztették. A sportvezető azt mondta: semmiképpen sem akarták pályára küldeni a kapust, hiszen nem voltak róla meggyőződve, hogy ezt követően nem származik ebből hátránya csapatuknak. A továbbiakban pedig nem kívánnak részt venni az üggyel kapcsolatos sárdobálásban – tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.