Bulvár

Börtönparancsnokot akart megvesztegetni, közérdekű munkára ítélték

Börtönparancsnokot akart megvesztegetni, közérdekű munkára ítélték

2009. november 24., kedd
Börtönparancsnokot akart megvesztegetni, közérdekű munkára ítélték

Hivatali vesztegetés miatt negyven napi közmunkával sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden jogerősen azt az eleki férfit, aki büntetésének megszakítását és fogva tartási szabályainak enyhítését próbálta néhány tízezer forint kenőpénz felajánlásával elérni.

A rokkantnyugdíjas, korábban többször büntetett férfi 2008-ban jogerős szabadságvesztés büntetését töltötte a nagyfai börtönben, ahonnan néhány hétre a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe helyezték át. Azt követően, hogy visszaszállították Nagyfára, a férfi levélben kereste meg a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokát, valamint a fogva tartási osztály vezetőjét, a segítséget kérve abban, hogy mihamarabb visszakerülhessen a gyulai börtönbe. A parancsnoknak címzett levélben a vádlott csupán utalt arra, hogy fizetne is a segítségért. Az osztályvezetőnek írt levélben a visszaszállításán kívül a büntetése enyhébb végrehajtási fokozatba való helyezését, valamint annak megszakítását is kérte. Ígérete szerint mindezt nem ingyen várta el, a részleteket négyszemközt kívánta megbeszélni. A levélben konkrét összeget is megjelölt a vádlott: büntetése másfél hetes megszakításáért 20-30 ezer forintot kínált, s a fogház fokozatért és enyhébb végrehajtási szabályok alkalmazásáért is pénzt ígért. A táblabíróság döntésével enyhítette az első fokon eljáró Békés Megyei Bíróság fél év börtönbüntetést kiszabó ítéletét. A

Hegedűs István

vezette büntetőtanács - figyelembe véve a vádlott személyiségét, személyi körülményeit, az elkövetett cselekmény súlyát - úgy látta, hogy az elsőfokú bíróság túlzottan szigorú ítéletet hozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.