Gazdaság

Átadták a Goodwill Pharma Park irodaházát - fél milliárd forintos beruházás

Átadták a Goodwill Pharma Park irodaházát - fél milliárd forintos beruházás

2009. november 13., péntek
Átadták a Goodwill Pharma Park irodaházát - fél milliárd forintos beruházás

Ünnepélyes keretek közt megnyitották csütörtökön, Szegeden a Goodwill Invest Kft. inkubátorházát, ezzel egy időben bemutatták az újságíróknak a Goodwill Biotechnológiai Klasztert is.

Az átadó ünnepségen

Jójárt Ferenc

, a Goodwill Invest Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: ha az összes létesítmény felépül, csaknem fél milliárd forintba kerül majd a barna mezős ipari területen megvalósuló beruházás, melyhez 136 millió forint uniós támogatást kapott a cég. Elmondta: a klaszter-partnerekkel számtalan tervük van, a hagyományos gyógyszerkutatások mellett a "biosimilar" gyógyszerek szegedi fejlesztése és gyártása, illetve később sejtterápiás eljárások kidolgozása is az elképzelések között szerepel. A Goodwill Csoport 1997 óta működő magántulajdonú, szegedi székhelyű gyógyszerforgalmazó és befektető cégcsoport. Kezdetben még csak Magyarországon, majd 2003-ban Szerbiában, 2008-ban Bosznia-Hercegovinában és Koszovóban nyitottak leányvállalatot. A további célterületek között van Lengyelország, Horvátország, Bulgária, Románia, Csehország, Szlovénia. A cég 2009-es várható konszolidált árbevétele 3,5 milliárd forint. Partnerei között található a Richter Gedeon, az ExtractumPharma, a Meditop, a Teva, a Novartis, az Egis is. Az ügyvezető igazgatója elmondta: 2010-ig várhatóan elkészül a teljes beruházás. A Goodwill Pharma Parkban első ütemben most az irodaházat adták át, de hamarosan egy laborral és egy második irodaházzal, végül pedig egy gyógyszercsomagoló üzemmel gazdagodik majd a cég. A következő három évben a fejlesztés munkahelyeket is teremt, és végül csaknem fél százan dolgoznak majd a területen. A Goodwill Biotechnológiai Klaszter 2007-ben jött létre, három taggal. Az alapítók közt volt a Goodwill Pharma Kft., mely fő tevékenységként gyógyszerek forgalomba hozatali engedélyeztetéssel, gyártással, forgalmazásával foglalkozik, a Zipper Kft. melynek profilja a gyógyszeripari kutatás, illetve az Evista Kft., mely arculattervezéssel, promóciós anyagok elkészítésével segíti a klasztert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.