Közélet

Százmilliós végkielégítések a MÁV-nál is

Százmilliós végkielégítések a MÁV-nál is

2009. október 6., kedd
Százmilliós végkielégítések a MÁV-nál is

A BKV végkielégítési botránya után ezúttal a vasúttársasági szerződésekről derült ki, hogy a cégtől távozók hasonló összegű lelépési pénzeket kaphatnak – értesült a Magyar Nemzet. A lap szerint a kormány szintén a rekordméretű végkielégítés miatt nem tudja meneszteni a MÁV vezetőjét.

Ugyanaz az ügyvédi iroda adott szakértői tanácsokat a MÁV és a BKV ún. menedzserszerződéseihez is – tudta meg a Magyar Nemzet, így nem meglepő, hogy mindkét cégnél sokan élnek a tíz- és százmilliós végkielégítések lehetőségével. A megoldás lényege, hogy nyugdíj előtt nem sokkal a dolgozó élhet rendes felmondással is, ami által megkaphatja a menedzserszerződésben foglalt sokmilliós végkielégítést. A lap információi szerint a kormány régóta szeretné a cég vezetőjét,

Heinczinger István

t meneszteni, de ettől eddig az ezzel járó rekordösszegű végkielégítés miatt tartózkodtak. A témával részletesebben a mai (kedd) Magyar Nemzet foglalkozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.