Bulvár

Rendőrségi hírek - járműfeltörés, lopás, bombariadók, baleset, határsértés

Rendőrségi hírek - járműfeltörés, lopás, bombariadók, baleset, határsértés

2009. október 18., vasárnap
Rendőrségi hírek - járműfeltörés, lopás, bombariadók, baleset, határsértés

Szombatról vasárnapra virradóra számos különböző esetről számolt be a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata és Tuczakov Szilvána sajtószóvivő.

Szombatra virradóra két személyautót is feltörtek ismeretlenek, amelyekből nem távoztak üres kézzel, hiszen az egyik járműben hagyott nagyobb mennyiségű cigaretta, valamint másik esetben pedig táska, benne készpénzzel volt a gépkocsi-feltörők zsákmánya. Járműben lezárt állapotban sem érdemes hagyni semmilyen értéket, mert az könnyen az elkövetők kezére kerülhet, főleg, ha ráadásul látható helyen hagyják azokat. Az egyik szegedi áruházból állítottak elő a szegedi rendőrök egy 41 éves férfit, aki a gyanú szerint lopott az üzletből. Pechjére az eltulajdonított tárgy 153 Ft-tal haladta meg a bűncselekményi értékhatárt, így vele szemben büntetőeljárás indult. Két bombariadó volt az elmúlt éjjel Csongrád megyében, két szórakozóhelyen. Az egyik Szegeden történt, a másik pedig Szentesen. A szegedi szórakozóhely vonatkozásában nem sokkal 00.30 előtt érkezett a hívás a rendőrségre, miszerint ott bomba fog robbanni. A szegedi rendőrök az épületet kiürítették, bombakereső kutyával átvizsgálták, de robbanószert, vagy más pirotechnikai anyagot nem találtak. A keresés 03.30-ra fejeződött be. Szentesre a rendőrségre 02.45-kor érkezett a bejelentés, hogy nem sokkal később 03.30-kor fog bomba robbanni az éjszakai mulatóhelyen. A szentesi rendőrök az épület kiürítését követően szintén robbanóanyag-kereső kutyával vizsgálták át a helyiségeket, de itt sem találtak semmiféle robbanóanyagot. Az épület átvizsgálása több, mint 1 órát vett igénybe. Mindkét esetben megindult a büntetőeljárás közveszéllyel fenyegetés bűncselekmény gyanúja alapján, a telefonálókat keresi a rendőrség. Mozgó vonatból ugrott ki egy fiatalember szombat este Szatymaznál. A vonat az állomásról már épp elindult, amikor a 18 éves fiatal megpróbált arról leszállni, ám az ugrás rosszul sikerült, és fejét a peron betonjába beütötte, minek következtében eszméletét vesztette. Később elmondta, hogy a Szatymazi állomáson akart leszállni, ám a vasúti kocsi ajtajához későn ért oda, így próbált meg a már mozgó vonatból kiugrani. Szombaton reggel 4 afgán határsértővel szemben intézkedtek a járőrök. A 4 férfit a szegedi vasútállomásnál igazoltatták a rendőrök, azonban semmilyen, jogszerű magyarországi tartózkodásra jogosító irat nem volt náluk, feltehetően a zöldhatáron lépték át hajnalban az országhatárt - tudatta a sajtóreferens.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.