Pénzügyi- és gazdasági oktatási program középiskolásoknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A globális gazdasági válság alakulásáról és működéséről, a befektetési lehetőségekről, a tőzsde és a részvénypiacok működéséről és sok más hasonló témáról szerezhetnek hasznos információkat a középiskolások a Generali október 12-én induló pénzügyi- és gazdasági oktatási programjának keretein belül.

Az interaktív előadás-sorozat öt tematikus előadásból áll. Március 12-ig Budapesten és öt nagyvárosban – Miskolcon, Debrecenben, Szegeden, Pécsen és Győrben – havonta egy-egy alkalommal ingyenesen nyerhetnek betekintést az érdeklődő iskolák diákjai a pénz- és tőkepiacok világába valós gazdasági és tőzsdei eseményeken keresztül.
Eddig már 74 előzetesen felkeresett középiskola jelezte részvételét a programban, de továbbra is várják a szervezők az intézmények jelentkezését a www.generalitozsdejatek.hu honlapon október 11-ig.
Schuszter Péter, a Generali Alapkezelő elnök-vezérigazgatója szerint már a középiskolában is kiemelt fontosságú a gazdasági alapismeretek oktatása, hiszen a magyar lakosság pénzügyi és befektetési ismeretei jelentősen elmaradnak az objektív döntéshozatalhoz szükséges szinttől.
A Generali Alapkezelő és a Generali-Providencia Biztosító az előadás-sorozattal párhuzamosan október 15-én elindítja a 11. és 12. évfolyamos diákok számára a Tőzsdejáték nevű virtuális tőzsdei befektetési versenyt. Ennek során a három legmagasabb hozamot elérő csapat pénzjutalomban részesül. A csapatok naponta frissülő portfóliót hoznak létre, amely részvényekből, kötvényekből, devizákból, bankbetétekből áll.

Előző sztori

Utazás: Jazz Napok és török Riviéra

Következő sztori

Premier Kupa: a SZVSE nyerte a megyei döntőt