Bulvár

Megbújt határsértőket fogtak Nagylakon

Megbújt határsértőket fogtak Nagylakon

2009. október 20., kedd
Megbújt határsértőket fogtak Nagylakon

Két nap alatt nyolc megbújt személyt találtak a nagylaki határrendészek a román határrendőrökkel közösen a határátkelőhelyen egy személy-, valamint tehergépjárműben - közölte Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Tegnap előtt késő este egy szlovák állampolgár jelentkezett belépésre a nagylaki határátkelőhelyen saját gépjárművével. Az útlevélkezelő a rutinszerű kérdéseket követően úgy döntött ellenőrzi a jármű csomagterét is. Mikor felszólította a gépkocsivezetőt , hogy nyissa ki, az vonakodva teljesítette kérését. A csomagtérbe betekintve meglepődve tapasztalták a magyar és román határrendészek, hogy abban négy személy lapul. Mint kiderült, a négy megbújt férfi közül kettő pakisztáni, kettő pedig Srí Lanka-i állampolgár, akik fejenként 1500 eurót fizettek a szlovák férfinek, hogy Nyugat-Európába csempéssze őket. A szlovák embercsempésszel szemben büntetőeljárás indult, míg a négy külföldi megbújt személy ügyét idegenrendészeti eljárás keretében a vizsgálják. Tegnap éjszaka hasonló esettel szembesültek a nagylaki útlevélkezelők, ugyanis egy bolgár tehergépjármű vonatójának alvázában megbújva ugyancsak négy külföldi férfit találtak, akikről kiderült, hogy iraki állampolgárok. A négy iraki férfi még Romániában rejtőzött el a kamion vontatójának alvázában, amikor a sofőr éppen a pihenőjét tartotta (annak tudta nélkül). Mikor a sofőr pihenője letelt gyanútlanul továbbindult és jelentkezett belépésre a nagylaki határátkelőhelyen. A bolgár sofőr a kamion ellenőrzése során a határrendészekkel együtt lepődött meg a látottakon. A négy iraki személy ügyében idegenrendészeti eljárás indult - tudatta a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.