Bulvár

Makói hármasgyilkosság: tényleges életfogytiglant kért az ügyész

Makói hármasgyilkosság: tényleges életfogytiglant kért az ügyész

2009. október 6., kedd
Makói hármasgyilkosság: tényleges életfogytiglant kért az ügyész

Tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabását kérte a vádlottra az ügyész kedden a Csongrád Megyei Bíróságon a makói hármasgyilkosság ügyében folyó perben.

Török Sándor

ügyész perbeszédében módosította a vádat: társtettesként, előre kitervelten, részben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés, valamint aljas indokból elkövetett emberölés, kifosztás, és jármű önkényes elvételének bűntettével vádolja a 27 éves makói

Perecz Józsefet.

A vádlottnak a barátja több millió forintot ajánlott azért, hogy segítsen végezni korábbi barátnőjével. A két férfi 2008. május 17-én megölte a 21 éves lányt és a nő 78 esztendős nagyanyját is. Ezután a későbbi sértett közölte, hogy nincs pénze, ezért a két férfi dulakodni kezdett, majd a vádlott többször megszúrta és megvágta barátját, aki meghalt - ismertette az ügyész. A bűncselekmény elkövetése után a vádlott bezárta a lakást, és barátja autójával elhajtott. A járművet Hódmezővásárhelyen hátrahagyta, előbb azonban magához vette a kocsiból a férfi 50 ezer forintját és kisebb értékű műszaki eszközeit. Autóbusszal Szegedre, a testvéréhez utazott, majd elment szórakozni. Másnap délután egy vendéglátóhelyen fogták el a rendőrök. A vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már többször büntetett vádlott az eljárás során nyolcféle vallomást is tett. Volt, amikor elismerte a bűncselekmény elkövetését, máskor mindent tagadott, a tárgyaláson pedig csupán barátja megölését vállalta el. Az utolsó szó jogán azt mondta, megbánta a férfi meggyilkolását.

Krajkó Zoltán

ügyvéd - sértetti képviselő - a vádbeszéd után kifejtette, az eljárás során ismertetett bizonyítékok alapján nem lehet kétséget kizáróan megállapítani, hogy az áldozat pénzt ígért barátnője megölésért, illetve, hogy részt vett volna a két nő meggyilkolásában.

Szívós Tamás

védő perbeszédében elmondta, megalapozatlannak tartja mind az eredeti, mind a módosított vádat. Az ügyvéd szerint a fiatal lány megölését a bűncselekmény harmadik áldozata tervelte ki, és fenyegetéssel vette rá a vádlottat arra, hogy vele tartson a makói családi házba. Az ügyvéd úgy látja, hogy mindkét nővel a későbbi sértett végzett, majd a két férfi veszekedett és dulakodott, ekkor szúrta meg a vádlott barátját. Szívós Tamás határozott tartamú szabadságvesztés kiszabását indítványozta a vádlottra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.