/

Magyar-szerb megbeszélés a határsértők tiszai balesetéről

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Határtalálkozó keretében folytattak megbeszélést pénteken a Tiszasziget és Gyála közötti átkelőhelyen a Csongrád megyei és a kikindai rendőrök a koszovói hatásértők minapi tiszai balesetéről; a megbeszélés idején újabb holttestet találtak a szerb hatóságok – közölte a magyar rendőrség az MTI-vel.

Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a találkozón – egyebek mellett – az október 15-ére virradó éjjel történt balesetről volt szó. A szerbiai fél tájékoztatta magyarokat, hogy a megbeszéléssel egy időben szerbiai oldalon újabb holttestet emeltek ki a Tiszából. A tetem azonosítását megkezdték, és vizsgálják azt is, hogy a Tiszába borult csónak utasainak egyikét találták-e meg.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság felajánlotta segítségét: ha a Koszovóban élő hozzátartozók érdeklődnek rokonaik felől, a főkapitányság készséggel áll rendelkezésükre. A Kikindai Rendőrségi Igazgatóság szintén felajánlotta segítségét az ügyben.
Sikerült megállapítani, hogy a csütörtökön kiemelt holttest azé az emberé, aki után szerdán érdeklődött a családja a szerbiai és rajta keresztül a magyar rendőrségen – közölte a rendőrség.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy aznap délután férfi holttestet találtak a honvédség búvárai Röszke mellett a Tiszában. A szabadkai rendőrkapitány pedig azt közölte csütörtökön a Tanjug hírügynökséggel, hogy a szerb oldalon női holttestet találtak a folyóban.
Október 15-én egy koszovói férfi két gyerekével a folyón kelt át, hogy Szerbiából illegálisan Magyarországra jusson. Eközben a gyerekek életveszélyesen kihűltek. A férfi későbbi kihallgatásán azt állította, hogy egy 15-18 tagú csoport akart átkelni a Tiszán, a többiek azonban a vízbe vesztek.

Előző sztori

Koszovó vizsgálja az illegális albán határátlépők ügyét

Következő sztori

Azonosították Szerbiában a Tiszában talált női holttestet