Sport

Kosárlabda: pénteken Tiszaújvárosban az SZTE-Szedeák

Kosárlabda: pénteken Tiszaújvárosban az SZTE-Szedeák

2009. október 1., csütörtök
Kosárlabda: pénteken Tiszaújvárosban az SZTE-Szedeák

Az első idegenbeli győzelem megszerzése a célja a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatának a péntek esti tiszaújvárosi találkozón. Az együttes rendkívül elszánt, ám helyzetét sérülések és betegségek nehezítik.

Félgőzzel is könnyen verte a Debrecent az elmúlt héten a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák a férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoportjában, Gémes Leventééknek így sikerült a javítás a kecskeméti kisiklást követően. Ha azonban

Bonifert Domonkos

legénysége nem akar abba a helyzetbe kerülni, mint tavaly, hogy az utolsó fordulókban vív élet-halál harcot a felsőházi rájátszásba jutásért, idegenben is fontos lenne megcsípni néhány meccset – például most pénteken, Tiszaújvárosban. A helyi Phoenix KK egy mérkőzésen van túl eddig a bajnokságban, múlt héten Jászberényben szaladtak bele egy őrületesen nagy pofonba. Nyilván ég bennük a vágy, hogy bizonyítsanak közönségüknek, így bizonyára kettőzött erővel vetik bele magukat a küzdelembe 18 órától. A Szegednek tehát minden tudására szüksége lesz ahhoz, hogy győztesen térhessen haza. A vendégeknek sajnos nemcsak a Tiszaújvárossal, hanem a sérülésekkel és a betegségekkel is meg kell küzdeniük. Bonifert mester bizony olyan messze van az év elején megálmodott kezdőötösétől, mint Makó Jeruzsálemtől. Ráadásul azok a kosarasok sem mind teljes értékű harcosok, akiket pályára küldhet.

Rezák Tamásra

például bizonyosan nem számíthat még pénteken, hiszen a villámgyors irányító térdsérülése még nem jött rendbe.

Nyilas István

játéka a bemelegítésnél dől el. Nyíl a Debrecen ellen végig a padon ült, a keddi MR-vizsgálat nem mutatott ki komolyabb rendellenességet a térdében, de a vizesedés nem akar múlni, így gyógyszereket írtak föl neki az orvosok.

Simándi Árpád

influenzával küzd,

Blahó Barnabás

még nem épült föl sérüléséből, s ha mindez még nem lenne elég:

Gémes Levent

e könyöke is rakoncátlankodik. „Hazai pályán mindenkire veszélyes ellenfél a Tiszaújváros. Három-négy rutinos mezőnyember határozza meg játékukat, centerposzton viszont talán sebezhetőbbek. Kemény, streetballos kosárlabdát játszanak, ami ellen roppant nehéz védekezni” – mondja a szegedi vezetőedző. Mi lehet akkor a siker kulcsa? Így hangzik a Bonifert-recept: „Kemény védekezéssel ki kell fárasztanunk a hazaiak idősebb játékosait, s mindenképpen élnünk kell a magassági fölényünkből adódó előnyökkel is.”

A Tiszaújvárosi Phoenix KK – Dél-Konstrukt-SZTE Szedeák találkozó pénteken 18 órakor kezdődik, a meccs alakulásáról élőben, negyedenként számolunk be olvasóinknak.

A 2. forduló eredményei:

Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – Debreceni Egyetem KE 95-70 EnterNet-Vásárhely – Óbudai Kaszások 71-75 Jászberényi KSE – Tiszaújvárosi Phoenix KK 113-69 EKF Hész Eger – Nagykállói KE 74-63 Bajai Bácska – Újbuda TC 82-50 Szolnoki Főiskola – Kecskeméti Főiskola 80-79

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.