Sport

Kosárlabda Hepp-kupa: könnyedén győzött a Szedeák - KÉPEK

Kosárlabda Hepp-kupa: könnyedén győzött a Szedeák - KÉPEK

2009. október 14., szerda
Kosárlabda Hepp-kupa: könnyedén győzött a Szedeák - KÉPEK
Kupacsatával hangolt a vasárnapi bajnokira a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák: az NB I/B-s alakulatot ezúttal nem tudta meglepni az alacsonyabb osztályban szereplő helyi rivális. Bemutatkozott a férfi kosárlabda Hepp-kupában a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák gárdája, Nyilasék a 2F-Vízügy csapatát győzték le magabiztosan, visszavágva ezzel az NB II-es ellenfélnek a tavaly őszi kínos kupavereségért. A mérkőzés pozitívuma, hogy Bonifert Domonkos valamennyi benevezett játékosának lehetőséget adott, s senki sem maradt pont nélkül. Betegsége miatt kihagyta az összecsapást Varga Dániel, ugyancsak hiányzott az ujjsérüléssel bajlódó Vida Máté. Molnár Miklós viszont betegen is vállalta a játékot, s idén ősszel először lépett pályára tétmeccsen a térdbántalmakkal küzdő, sérülését hősiesen viselő Rezák Tamás. Mindenképpen említésre méltó, hogy a Szedeák fiataljai ezúttal is nagyszerűen teljesítettek, a padról beszállva hozzá tudták tenni a magukét az együttes játékához. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a kupasorozatot idősebb Hepp Ferenc, a magyar kosárlabdázás legendás alakja emlékére írta ki, aki idén novemberben lenne 100 esztendős. A Hepp-kupában az amatőrök szerepelhetnek, ám a versengés a magyar kupához is kapcsolódik. Az NB I/B-s és NB II-es csapatok egyenes kieséses rendszerben csatáznak, a legjobbaknak négyes döntőt rendeznek, és a sorozat két legjobb csapata a magyar kupa 16-os tábláján csatlakozik majd a 14 A csoportos gárdához. A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeákra legközelebb bajnoki meccs vár: Gémesék vasárnap 17 órakor az Óbudai Kaszásokat fogadják az újszegedi sportcsarnokban.

Férfi kosárlabda Hepp-kupa, 1. forduló:

2F-Vízügy – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 81-123 (16-33, 24-28, 23-35, 18-27). Újszegedi sportcsarnok, 100 néző. Szedeák: Simándi 14, Molnár M. 7/3, Nyilas 16/12, Kovács D. 13, Gémes 12. Csere: Rezák 9/6, Komáromi 7, Varga M. 7/3, Széll 4, Mészáros 9, Szabad 8/6, Németh T. 17/3. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.