Kultúra

Győr után Pécs is kiszállt Isteni színjátékból

Győr után Pécs is kiszállt Isteni színjátékból

2009. október 24., szombat
Győr után Pécs is kiszállt Isteni színjátékból

Győr után Pécs is kiszállt a 2010-es EKF-program részeként Szegeddel közösen tervezett Isteni színjátékból, ezért a Szegedi Kortárs Balett egyelőre lemond a nagyszabású Juronics-produkció megvalósításáról.

A Szegedi Kortárs Balett a győri és a pécsi balett közreműködésével, másfél évvel ezelőtt igazi megaprodukció előkészítését kezdte meg. Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2010 programsorozat részeként

Juronics Tamás

rendezésében mutatták volna be a

Dante

Isteni színjátékából koreografált táncjátékot. A több mint százmillió forintos költségvetésű produkcióból azonban júliusban Győr szállt ki, anyagi problémákra hivatkozva, s a helyére érkező Debrecen nem tudott akkora hozzájárulást biztosítani, mint amekkora kiesett. Ezért csökkentették a költségvetést.

Pataki András

balettigazgató szerint a produkció még így is az EKF harmadik legnagyobb, legdrágább produkciója lett volna, de a program legfőbb támogatója a Hungarofest Pécs városával közösen a héten végül úgy döntött, hogy kiszáll a megvalósításból. Így a produkció egyelőre álom marad. A táncjátékra szánt pénzből vélhetően több kisebb EKF-projektet támogat majd a Hungarofest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.