Közélet

Eljárás a stadionban pezsgőző Boris Tadić ellen

Eljárás a stadionban pezsgőző Boris Tadić ellen

2009. október 18., vasárnap
Eljárás a stadionban pezsgőző Boris Tadić ellen

A szerb rendőrség büntetőfeljelentést tett pénteken Boris Tadić köztársasági elnök, Snežana Samardžić-Marković sportminiszter és két sportvezető ellen, akik a tiltás ellenére alkoholt fogyasztottak a belgrádi futballstadionban a Románia ellen 5-0-ra megnyert világbajnoki selejtező után - adja hírül a VajdaságMa hírportál.

A vb-részvételt érő diadalt követően a díszpáholyban helyet foglaló vendégek pezsgővel koccintottak, noha a törvényi előírás szerint a sportrendezvények alatt egy kilométeres körzetben nem szabad szeszesitalt forgalmazni. A büntetés legfeljebb 650 eurónak megfelelő összeg vagy 60 napi elzárás lehet. "Ha megszegtem a törvényt azzal, hogy elfogadtam a poharat, akkor természetesen viselem a következményeket, és befizetem a bírságot" - jelentette ki az államfő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.