Közélet

Délvidéki és Csongrád megyei fiatalok a Parlamentben

Délvidéki és Csongrád megyei fiatalok a Parlamentben

2009. október 12., hétfő
Délvidéki és Csongrád megyei fiatalok a Parlamentben
A Munka Világa Közhasznú Egyesület délvidéki és Csongrád megyei fiatalok számára szervezett hétfőn egész napos programot, majd közös látogatást a Parlamentben.

Losonczi-Tóth Józseftől

, az egyesület elnökétől megtudtuk, hogy a korábbi évek együttműködésének gyümölcse ez a mai esemény is. A nyáron, augusztus 14-én az újszegedi Rendezvényházban Rock Tour címmel fiatal Csongrád megyei és vajdasági amatőr együtteseknek biztosítottak bemutatkozási lehetőséget. Ezt követte augusztus 29-én, Palicson egy másmilyen jellegű rendezvény, amelyen előadások hangzottak el arról, hogyan szervezzenek helyben gyermek- és ifjúsági önkormányzatot, közösségi teret, ahol szórakozni tudnak a fiatalok, továbbá hogyan működik az ifjúsági élet az EU-ban. A tanácskozást harcművészeti bemutató követte, amelyen megszületett a mai Parlament-látogatási terv körvonala. Az érdeklődők már ott jelentkeztek az útra. A mai program reggel 8 órakor kezdődött a Rendezvényházban.

Zakar Péter

, a megyei közgyűlés alelnöke üdvözölte a fiatalokat, akik ezt követően

Szakáll Tibortól

, a Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Tanács elnökétől hallhattak előadást arról, hogyan tudnak az itteni fiatalok pályázati forrásokhoz jutni, és milyen csoportosulásokon keresztül tudják ezt megtenni. A média szerepe a 21. századi közéletben címmel

Szimicsku László

tv-s újságíró rávilágított, milyen jelentőséggel és szereppel bír a média a közélet és a közvélemény formálásában, továbbá milyen előnyt jelent, ha valaki élni is tud ezzel az eszközzel.

Az előadások után elemózsiával felpakolva a fiatalok buszra ültek és a Parlamentbe indultak, ahol már várták őket. Profi idegenvezetéssel körbejárták a csodálatos épületet, a karzatról belehallgattak a parlamenti munkába, majd fiatal országgyűlési képviselőkkel találkoztak. A délvidéki fiatalok már vissza is hívták csongrádi társaikat, a következő találkozó már valahol a Vajdaságban lesz. "Reméljük, minél hamarabb élni tudunk a lehetőséggel, és az együttműködés a délvidéki fiatalok egyesületeivel a jövőben is megmarad, sőt, tovább fejlődik" – fogalmazott Losonczi-Tóth József. A mai programot minden résztvevő nagy megelégedésére a Polgári Magyarországért Alapítvány és a Rendezvényház Nonprofit Kft. támogatásával sikerült megvalósítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.