Elsőfokon nyert a SZEVIÉP ellen a SZVSE

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elsőfokú ítélet született a vasutas-pályáért vívott meccsben

szvse3A vasutas sportegyesület ezúttal a SZEVIÉP cégcsoport ellen került ki első fokon győztesen a megyei bíróság tárgyalóterméből. A cég és a SZVSE az egyesület sportpályája miatt keveredett tulajdonjogi vitába.

Amint arról már többször beszámoltunk, még a 2008-as esztendőben kezdeményezett pert a Szeviép cégcsoport a SZVSE sportegyesület ellen. A felek előzetes, opciós szerződést kötöttek 2007 szeptemberében egy ingatlancsere miatt. Az építőipari cég ebben azt vállalta, hogy a közel ötezer négyzetméteres Etelka sori stadiont pályázat útján megszerzi a várostól, kicsinosítja, és átadja a vasutas sportegyesületnek 230 millió forint kíséretében, ezért cserébe pedig a cég megkapja a nyolcezer négyzetméteres SZVSE-pályát. A stadion eladására kiírt városi pályázatra benyújtott papírokat azonban a vasutasok már nem írták alá, ugyanis szerintük egy építkezés miatt időközben több száz négyzetméterrel csökkent az Etelka sori telek mérete, illetve más tulajdonviszonyok sem voltak tisztázva. A Szeviép cégcsoport azonban az előzetes megállapodásra hivatkozva perli a sportegyesületet, s kéri ingatlanjának átruházását a saját nevére, mert álláspontjuk szerint a sportegyesület halogató magatartása vezetett az Etelka sori stadionra kiírt pályázat eredménytelenségéhez.

Első fokon SZEVIÉP elutasítva

A Csongrád Megyei Bíróság 2009.10.15-én első fokon elutasította a SZEVIÉP Investment Befektetési és Vagyonkezelő Holding Kft. igényét, hogy a fent már említett opciós szerződés alapján helyezze őt kizárólagos tulajdonba az SZVSE Kossuth Lajos sugárúti sporttelepén. „Az SZVSE érveit – miszerint a SZEVIÉP nem teljesítette az opciós szerződésben vállalt kötelezettségeit – a bíróság helytállónak ítélte és ezért a SZEVIÉP-nek a SZVSE ingatlanra kért tulajdon bejegyzési igényét elutasította” – tájékoztatta portálunkat Ludvig Zoltán, a sportegyesület ügyvezető elnöke. A végzés ellen a felek fellebbezéssel élhetnek. Felkerestük a vasutasokkal perben álló céget is, melynek ügyvédje azonban tudatta velünk, hogy a vállalat részéről addig nem kíván nyilatkozni senki, míg az első fokú ítéletet nem kapják meg írásban.

SZVSE – többiek 2,5-0

„A SZVSE a közelmúltban a Délmagyarország elleni két sajtóperét is megnyerte” – számolt be a SZVSE eddigi pereiről a sportvezető. „Az egyik kereset tárgya a két fél közötti opciós szerződés körül kialakult helyzet SZVSE számára hátrányos Délmagyaros tálalása volt. A másik esetben a Délmagyarország Szentgyörgyi Pál, Szeged gazdasági és sportért felelős alpolgármesterére hivatkozva állította, hogy az egyesületnek köztartozásai vannak, s ezt az állítását a lap a bíróságon nem tudta megvédeni. Ebben az ügyben az SZVSE Szentgyörgyi úr ellen büntetőpert indított rágalmazásért, amely jelenleg is folyamatban van” – így Ludvig. A rágalmazási per ügyében egyébként már tartottak békítető megbeszélést, ami sikertelenül zárult, az első tárgyalás időpontját pedig még nem tűzték ki. A további fejleményekről beszámolunk majd.

Default thumbnail
Előző sztori

Kiengedték a kórházból a zöldhatáron érkező gyerekeket

Default thumbnail
Következő sztori

Interliga: Aradon küzdöttek a volános ifjak

Legutóbbi hasonló cikkek