Közélet

Elsőfokon nyert a SZEVIÉP ellen a SZVSE

Elsőfokon nyert a SZEVIÉP ellen a SZVSE

2009. október 21., szerda
Elsőfokon nyert a SZEVIÉP ellen a SZVSE

Elsőfokú ítélet született a vasutas-pályáért vívott meccsben

szvse3
A vasutas sportegyesület ezúttal a SZEVIÉP cégcsoport ellen került ki első fokon győztesen a megyei bíróság tárgyalóterméből. A cég és a SZVSE az egyesület sportpályája miatt keveredett tulajdonjogi vitába.

Amint arról már többször beszámoltunk, még a 2008-as esztendőben kezdeményezett pert a Szeviép cégcsoport a SZVSE sportegyesület ellen. A felek előzetes, opciós szerződést kötöttek 2007 szeptemberében egy ingatlancsere miatt. Az építőipari cég ebben azt vállalta, hogy a közel ötezer négyzetméteres Etelka sori stadiont pályázat útján megszerzi a várostól, kicsinosítja, és átadja a vasutas sportegyesületnek 230 millió forint kíséretében, ezért cserébe pedig a cég megkapja a nyolcezer négyzetméteres SZVSE-pályát. A stadion eladására kiírt városi pályázatra benyújtott papírokat azonban a vasutasok már nem írták alá, ugyanis szerintük egy építkezés miatt időközben több száz négyzetméterrel csökkent az Etelka sori telek mérete, illetve más tulajdonviszonyok sem voltak tisztázva. A Szeviép cégcsoport azonban az előzetes megállapodásra hivatkozva perli a sportegyesületet, s kéri ingatlanjának átruházását a saját nevére, mert álláspontjuk szerint a sportegyesület halogató magatartása vezetett az Etelka sori stadionra kiírt pályázat eredménytelenségéhez.

Első fokon SZEVIÉP elutasítva

A Csongrád Megyei Bíróság 2009.10.15-én első fokon elutasította a SZEVIÉP Investment Befektetési és Vagyonkezelő Holding Kft. igényét, hogy a fent már említett opciós szerződés alapján helyezze őt kizárólagos tulajdonba az SZVSE Kossuth Lajos sugárúti sporttelepén. „Az SZVSE érveit - miszerint a SZEVIÉP nem teljesítette az opciós szerződésben vállalt kötelezettségeit – a bíróság helytállónak ítélte és ezért a SZEVIÉP-nek a SZVSE ingatlanra kért tulajdon bejegyzési igényét elutasította” – tájékoztatta portálunkat

Ludvig Zoltán,

a sportegyesület ügyvezető elnöke. A végzés ellen a felek fellebbezéssel élhetnek. Felkerestük a vasutasokkal perben álló céget is, melynek ügyvédje azonban tudatta velünk, hogy a vállalat részéről addig nem kíván nyilatkozni senki, míg az első fokú ítéletet nem kapják meg írásban.

SZVSE – többiek 2,5-0

„A SZVSE a közelmúltban a Délmagyarország elleni két sajtóperét is megnyerte” – számolt be a SZVSE eddigi pereiről a sportvezető. „Az egyik kereset tárgya a két fél közötti opciós szerződés körül kialakult helyzet SZVSE számára hátrányos Délmagyaros tálalása volt. A másik esetben a Délmagyarország

Szentgyörgyi Pál,

Szeged gazdasági és sportért felelős alpolgármesterére hivatkozva állította, hogy az egyesületnek köztartozásai vannak, s ezt az állítását a lap a bíróságon nem tudta megvédeni. Ebben az ügyben az SZVSE Szentgyörgyi úr ellen büntetőpert indított rágalmazásért, amely jelenleg is folyamatban van” – így Ludvig. A rágalmazási per ügyében egyébként

már tartottak békítető megbeszélést

, ami sikertelenül zárult, az első tárgyalás időpontját pedig még nem tűzték ki. A további fejleményekről beszámolunk majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.