Gazdaság

A kistelepülések léte vagy a gyermekétkeztetés?

A kistelepülések léte vagy a gyermekétkeztetés?

2009. október 11., vasárnap
A kistelepülések léte vagy a gyermekétkeztetés?

Ez a kérdés azt a szocialista javaslatot követően merült fel, mely szerint a következő évben a gyermekétkeztetések díját többek között az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került települések támogatásából átcsoportosítandó kétmilliárd forintból fedeznék – értesült a Magyar Nemzet.

A költségvetési átcsoportosítás intézménybezárásokat, elbocsátásokat, illetve a fejlesztések azonnali leállítását okozhatja az önhibájukon kívül hátrányos helyzetű településeken. Ezeket az ún. „önhikis” forrásokat azok a kistelepülések igényelhetik, amelyek képtelenek saját költségvetésükből fedezni a kötelező állami feladatok ellátását. Ebből a keretből az MSZP mostani javaslata szerint két milliárd forintot kellene kivonnia ahhoz, hogy a költségvetés céltartalékával együtt idei szinten tudják tartani a 65 ezer forintos gyermekétkeztetési normatívát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.