A kárpátaljai magyarság Janukovicsot fogja támogatni

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ukrajnai magyar közösség Viktor Janukovicsot, a Régiók Pártja vezetőjét tervezi támogatni a januári államfőválasztáson – jelentette ki Gajdos István Beregszász város polgármestere és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség elnöke – adja hírül a Kárpátinfo.net hírportál.

Gajdos szavai szerint az ukrajnai magyaroknak mindenképpen a Régiók Pártja vezetőjét lenne célszerű támogatniuk a soron következő államfőválasztáson.
Viktor Janukovics a július végi kárpátaljai látogatásakor többek között a magyar nyelv diszkriminálása ellen foglalt állást.
A Beregszászi Járási Kórház konferenciatermében megtartott beszédében elmondta, hogy megválasztása esetén pártja mindent meg fog tenni az Ukrajnában élő nemzetiségek nyelvének és kultúrájának megőrzése érdekében.
Elmondta, hogy Ukrajna a jelen állás szerint csupán a gesztus szintjén ratifikálta az Európai Regionális és Kisebbségi Nyelvek Chartáját.
Janukovics leszögezte, hogy megválasztása esetén egyik legfontosabb feladatának tekinti majd, hogy az Ukrajnában élő tekintélyes számú orosz ajkú lakosság mellet a többi itt élő kisebbség, köztük a magyarok ügyét is felkarolja.
A legfrissebb felmérések szerint továbbra is Viktor Janukovics a legesélyesebb államfőjelölt.

Előző sztori

Az SNS az MKP-t ismét meg akarja szüntetni

Következő sztori

Szemezgetés szőlős receptekből