Közélet

A Jobbik nyílt levele Kozma Józsefnek

A Jobbik nyílt levele Kozma Józsefnek

2009. október 26., hétfő
A Jobbik nyílt levele Kozma Józsefnek

Nyílt levélben fordul a Jobbik Magyarországért Mozgalom Szegedi Alapszervezete Kozma József szocialista képviselőhöz, mert kifogásolja a Kozma József október 23-i ünnepi beszédében elhangzottakat. A közleményt alább olvashatják.

Nyílt Levél Kozma József MSZP-s képviselőnek!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Szegedi Alapszervezete mély felháborodással fogadta Kozma József MSZP-s képviselő megszólalását. Kozma József a Szeged városának 1956-os forradalomra való emlékezésén elmondott beszédét kifogásolja. Kozma József beszédében kijelentette, hogy „1956 mindenkié, a baloldaliaké, jobboldaliaké és a politikától távol maradóké”. A Jobbik szegedi szervezete szerint 1956 szelleme azoké, akik magukat ’56 szellemiségének örököseinek tartják. A Jobbik szerint Kozma József nem tartozhat, és nem is vallhatja magát őszintén ’56 örökösének, mert az, aki önéletrajza alapján 14 éves korában lépett be a kommunista MSZMP-be, annak nincs semmilyen erkölcsi joga ahhoz, hogy 1956-ról beszéljen és emlékezzen. Kozma Urat felszólítjuk, hogy valljon színt és őszintén nyilatkozzon, hogy 1973-ban, amikor belépett az MSZMP-be, akkor forradalomnak vagy ellenforradalomnak tartotta-e az 1956-os eseményeket. Kijelentését, miszerint a Jobbikosok és a Gárdisták szélsőségesek, el kell utasítsuk, mert az elmúlt 19 év neoliberalizmusa tette tönkre az országot. Azért, mert olyan szélsőséges pártok, mint az MSZP és az SZDSZ, és olyan szélsőséges posztkommunisták, mint Ön vagy Gyurcsány Ferenc irányították az országot. Nem mi, hanem Önök a szélsőségesek, mert nem mi adtuk el az országot külföldnek, és nem mi loptuk szét hazánk kincseit. Nem mi vertünk magyarokat és lőttünk 2006-ban a magyar emberekre, hanem Önök. Hogy nem szakad magukra az ég?! Hogyan merik azok kioktatni demokráciáról és 1956-ról a nemzeti érzelműeket, akik akkoriban is és három éve is az emberek közé lövettek. Akik akkor az ellenség oldalára álltak, három éve pedig ők maguk voltak az ellenség? Önök ’56-ban fejvesztve menekültek volna el az országból, hogy aztán szovjet tankokon térjenek vissza. Úgy, ahogy azt az apáik meg is tették. Ezek után Önnek van bőr az arcán és kiáll szónokolni 1956-ról. A Jobbik szégyenletesnek tartja, hogy Szeged város nevében olyan ember emlékezett, aki - mint írtam - 14 éves kora óta MSZMP-és volt. Felszólítom Kozma József képviselő urat, hogy kérjen bocsánatot kijelentései miatt! A Jobbik továbbra is 1956 szellemiségének megfelelően fog politizálni és tevékenykedni, mert számunkra egy Wittner Mária, egy Pongrátz Gergely és a pesti srácok jelképezik ’56-ot.

Rácz Tibor Jobbik szegedi alelnökeTóth Péter Jobbik szegedi elnöke

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.