270 új férőhely az Öthalmi Kollégiumban – Panoráma

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Közel 520 millió forintos beruházás keretében újabb hatvan lakásos ötszintes épületet adtak át a Szegedi Tudományegyetem Öthalmi Kollégiumában október 30-án. Az egyetem saját forrásból finanszírozott fejlesztésének köszönhetően az öthalmi diákszállás az eddigi 270 fő helyett immáron 540 hallgatónak biztosít férőhelyet.

2009. október 30-án az egykori szovjet laktanya területén átadták a Szegedi Tudományegyetem Öthalmi Kollégiumának újabb teljesen rekonstruált épületét. A beruházás során az ötszintes épületben harminc 1+2 félszobás és ugyanennyi egyszobás diáklakást alakítottak ki, így a már több mint 10 éve kollégiumként működő komplexum – az eddigi 270 fő helyett – összesen 540 hallgatót képes fogadni.

A főleg első évfolyamos új lakók kényelme és komfortérzete érdekében a lakásokhoz konyha is tartozik, melyet hűtőszekrénnyel, elektromos főzőlappal és mikrohullámú sütőkkel szereltek fel, de a helyiségekhez többek között mosógép, porszívó, vasaló és internetkapcsolat is jár. A három és hat fős szobák mellett a fejlesztő cég továbbá szintenként egy 10-12 fős társalgót épített ki, elsősorban a közösségi programok, így például televíziózás céljából.

no images were found

„Az 520 millió forintos átalakítást az egyetem teljes mértékben belső forrásból oldotta meg. A felújításhoz a hallgatók 300 millió forinttal járultak hozzá. Bízom benne, hogy ez a hallgatókkal való jó kapcsolatot mutatja, az egyetem hallgatóbarát szemléletét igazolja vissza. Meggyőződésem, hogy a hallgatókkal való további eredményes együttműködéssel az SZTE tovább tudja folytatni a fejlesztések sorát – hangsúlyozta az ünnepélyes átadón Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora.

Badó Attila hallgatói és közkapcsolati rektorhelyettes hozzátette: az SZTE a 2003 óta tartó programja keretében a lakhatási támogatások maradványából, illetve saját forrásaiból valamennyi kollégiumát megszépítette, korszerűsítette. A mostani bővítésnek köszönhetően immár közel 4100 kollégiumi férőhely áll a diákok rendelkezésére.


Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Öthalmi Diáklakások – bejárat in Szeged


Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Öthalmi Diáklakások – 1 ágyas kis szoba in Szeged

Előző sztori

Mindenki megpróbál a legolcsóbb lenni

Következő sztori

A makacs tények