Kultúra

Vallástörténeti előadások a Somogyi-könyvtár szervezésében

Vallástörténeti előadások a Somogyi-könyvtár szervezésében

2009. szeptember 30., szerda
Vallástörténeti előadások a Somogyi-könyvtár szervezésében

A Somogyi-könyvtárban október 22-ig látogatható "A tisztelet tisztelete" – a világ vallásai a Somogyi-könyvtár régi és ritka könyveinek tükrében című kiállítás. Ehhez a tárlathoz kapcsolódóan októberben érdeklődő fiatalok számára előadássorozatot szervez a könyvtár a Belvárosi Plébánia, a Szegedi Zsidó Hitközség, a Hittudományi Főiskola és Szegeden tanuló, perzsa és arab diákok bevonásával.

A sorozat célja az ismeretterjesztésen és a megismerésen túl a toleranciára, megértésre való nevelés is. Október 1. A zsidó vallás és jelképei a szegedi Új Zsinagógában. Előadó: Markovics Zsolt főrabbi Október 8. A Dóm Bibliája – Bibliai jelenetek a Szegedi Dóm falfestményein. Előadó: Kondé Lajos esperes-plébános Október 15. Pogányság és vallások határán – Szent Pál. Előadó: Benyik György főiskolai tanár. Helyszín: a Honvéd téri, ötszögletű református templom Október 22. A Korán tisztelete – a perzsa és az iszlám kultúra. Előadók: Szegeden tanuló perzsa és arab diákok. Helyszín: Somogyi-könyvtár Az előadások kezdete 17 óra, jelentkezni a Somogyi-könyvtár adminisztrációjában (62/425-525 vagy 630-634; 630-569; 630-581-es központi telefonszám 20-as melléke) és a nagye@sk-szeged.hu e-mail címen lehet.


Somogyi könyvtár előcsarnök

in

Szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.