Vallástörténeti előadások a Somogyi-könyvtár szervezésében

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Somogyi-könyvtárban október 22-ig látogatható “A tisztelet tisztelete” – a világ vallásai a Somogyi-könyvtár régi és ritka könyveinek tükrében című kiállítás. Ehhez a tárlathoz kapcsolódóan októberben érdeklődő fiatalok számára előadássorozatot szervez a könyvtár a Belvárosi Plébánia, a Szegedi Zsidó Hitközség, a Hittudományi Főiskola és Szegeden tanuló, perzsa és arab diákok bevonásával.

A sorozat célja az ismeretterjesztésen és a megismerésen túl a toleranciára, megértésre való nevelés is.

Október 1. A zsidó vallás és jelképei a szegedi Új Zsinagógában. Előadó: Markovics Zsolt főrabbi
Október 8. A Dóm Bibliája – Bibliai jelenetek a Szegedi Dóm falfestményein. Előadó: Kondé Lajos esperes-plébános
Október 15. Pogányság és vallások határán – Szent Pál. Előadó: Benyik György főiskolai tanár. Helyszín: a Honvéd téri, ötszögletű református templom
Október 22. A Korán tisztelete – a perzsa és az iszlám kultúra. Előadók: Szegeden tanuló perzsa és arab diákok. Helyszín: Somogyi-könyvtár

Az előadások kezdete 17 óra, jelentkezni a Somogyi-könyvtár adminisztrációjában (62/425-525 vagy 630-634; 630-569; 630-581-es központi telefonszám 20-as melléke) és a nagye@sk-szeged.hu e-mail címen lehet.


Somogyi könyvtár előcsarnök in Szeged

Előző sztori

A hátán vitte a lezárt biciklit

Következő sztori

Hosszú, lassú ügetés